Bibliotek & kultursteder

 

Ørestad Bibliotek

Ørestad Bibliotek er langt mere end blot traditionelt bogudlån. Biblioteket fungerer som en kulturdynamo for området, hvor topmoderne faciliteter tilfører områdets beboere og skoleelever nye muligheder. Biblioteket blev officielt indviet den 7. juni 2012 og er tegnet af KHR Arkitekter.

Klik og se filmen, hvor en række ørestadsborgere, poltikere og andre deler deres tanker om Ørestad Bibliotek.

Udenfor almindelig åbningstid fungerer Ørestad Bibliotek som et ubemandet bibliotek. Den selvbetjente åbningstid uden personale er et supplement til de åbningstimer, hvor man kan trække på personalets hjælp og ekspertise.

Bemandede åbningstider:
kl. 10-18 Mandag-fredag & kl. 11-16 Lørdag
(Søndage er biblioteket ikke bemandet).

Åbningstider uden bemanding:
kl. 08-10 og 18-22 alle dage. 

Læs mere om biblioteket på Københavns Kommunes hjemmeside


 

Koncerthuset

Hele Danmark, men ikke mindst Ørestad har fået et nyt koncerthus. Koncerthuset er ikke blot et kulturcentrum, der bringer liv og aktivitet til området, men også et stykke banebrydende arkitektur, der danner rammerne for alsidige musikoplevelser.

Koncerthuset er ikke kun til klassisk musik og store orkestre. De 4 sale i koncerthuset har forskellige akustiske egenskaber, der kan give forskellige musikgenrer de bedst mulige rammer. Koncerthuset har et varieret program, der helt sikkert også byder på noget for dig. 

Se arrangementer i DR's kalender


 

BIBIANA Danmark

I en midlertidig periode har organisationen BIBIANA Danmark indtaget to butikslokaler i stueetagen i VM Bjerget i Ørestad City. Her er indrettet et udstillingscenter og et læringsmiljø for børnekunst og kultur.

BIBIANAs overordnede mål er at skabe et permanent hus for kunst og kultur for børn i Danmark. Organisationen tager sit afsæt i de mange smukke illustrationer, der findes i børnebøger både i Danmark og internationalt, men ambitionerne favner alle genrer af kunst og kultur til- og for børn.

Amager Vest Lokaludvalg og By & Havn støtter driften af udstillings- og læringsmiljøet i Ørestad City.