Sundhedsspor & hjertesti

 

Fire kilometer hjertesti på Amager Fælled

Amager Fælleds fire kilometer lange hjertesti er markeret med små skilte og forsynet med en ekstra lille pil hver gang, at stien slår et sving.

Stien er etableret i et samarbejde mellem hjerteforeningens lokalkomité Ørestad/Vestamager og Foreningen Ørestad Stavgang.

Hjertestien fungerer naturligvis lige godt hvad enten man er til stavgang eller bare en dejlig naturoplevelse til fods. Stien slynger sig gennem den fredede Amager Fælled, der er en del af Københavns største naturområde.

Læs mere på Hjertestiernes hjemmeside


Sundhedssporet
 
Et sundhedsspor er en afmærket rute i naturen, hvor man helt enkelt kan teste sin kondition.

Sundhedssporene er præcist opmålte ruter på 1 - 2½ km. Man tester sin kondition ved at gå eller løbe ruten, så hurtigt man kan - og tage tid på det. Bagefter kan man aflæse sit kondital direkte i naturen på en tavle ved målstregen.

Konceptet bag sundhedssporene handler om at betragte naturen som et grønt motionsrum. Det er et svensk koncept, hvor en afmærket rute i naturen danner grundlag for et personligt træningsprogram, så man kan overvåge sit kondital. På den måde forbedrer man sit personlige kondital i stedet for at måle sig i forhold til andres kondition. Bedre kondition giver overskud, energi og et bedre helbred.

Sundhedssporet i Ørestad starter ved Kanonvej – lige på den anden side af Center Boulevard i forhold til Hotel CABINN Metro.

Partnere i etableringen af Sundhedssporet er Grundejerforeningssekretariatet i Ørestad, Amager Vest Lokaludvalg og By

Læs mere om Sundhedssporet (brug Google kortet for at komme frem til Ørestads sundhedsspor)

Fejl og mangler på hjemmesiden?

Hvis du har forslag til rettelser på hjemmesiden, så skriv venligst til

Carsten Arlund, E: ca@byoghavn.dk

Ruter