ørestad

 

Byudvikling, boliger, boldbaner og business. Få minutter fra Øresundsbron og Københavns lufthavn er Ørestad skudt i vejret. 

Ørestad er en blandet bydel, hvor erhvervsbyggerierne skyder op ved siden af lejlighedsbyggerierne. Her findes både leje-, ejer-, andels- og almene lejligheder i samme kvarter, og sommetider endda i samme byggeri.

Allerede nu bor der cirka 10.000 mennesker i Ørestad. Men dette tal forventes at stige til 25.000 i løbet af de kommende 15 år. Samtidig forventes det, at mellem 60.000 og 80.000 mennesker på sigt vil arbejde i Ørestads virksomheder og yderligere 20.000 studerende vil befolke gymnasiet, IT-Universitetet og Københavns Universitet i fremtiden.

Intelligent beliggenhed

Virksomheder, der flytter til Ørestad, gør det primært på grund af beliggenheden. Øresundsmotorvejen og jernbanen passerer i Ørestad City og giver optimal tilgængelighed bl.a. fra Københavns Lufthavn og Øresundsbron. Beboerne lægger vægt på den høje himmel, det fantastiske lys, de moderne lejlighedsbyggerier og kombinationen af den uendelige fælled lige udenfor døren og den lette adgang til "gamle" København.

Fem af Metroens stationer ligger i Ørestad. Metroen kører 24 timer i døgnet. Der er afgang hvert 3. minut i myldretiden, og rejsetiden fra f.eks. Ørestad City til Kongens Nytorv er 10 minutter. Samtidig er Metroen et designmæssigt ikon i kraft af den allestedsnærværende højbane, der vidner om den korte afstand til det gamle København.

Fire kvarterer 

Ørestad er inddelt i fire bykvarterer med hver deres særpræg; Ørestad Nord, Ørestad Fælled Kvarteret, Ørestad City og Ørestad Syd, og de udvikles i forskellig takt. Ørestad Nord og City er allerede taget i brug.

Udviklingen af Ørestad går støt fremad. Godt halvdelen af de 3.1 millioner kvadratmeter er solgt til investorer, og det betyder, at bydelen kan udvikles i løbet af de næste 15-20 år; afhængig af konjunkturerne.

Kultur og byliv

Selvom det kun er cirka 15 år siden, at det første spadestik til Ørestad blev taget, er bydelen ved at finde sine egne ben at stå på i forhold til kultur og byliv. Med bl.a. koncerthuset i DR-byen, et af danmarks mest moderne biblioteker, Royal Arena, skøjtebane osv. har Ørestad nogle helt anderledes tilbud, end man finder i resten af København.

Ørestads helhedsplan

I overensstemmelse med Ørestadsloven, der blev vedtaget i 1992, indledte Ørestadsselskabet (det nuværende By & Havn) udviklingen af den nye bydel med at udskrive en international arkitektkonkurrence.

Arkitektkonkurrencen blev afsluttet i november 1994. I begyndelsen af 1995 var der offentlig debat om fire præmierede projekter, og på baggrund af denne debat blev det besluttet, at et forslag udarbejdet af et finsk arkitekthold (ARKKI) skulle danne grundlag for planlægningen.

Udviklingen af Ørestad foregår indenfor rammerne af den helhedsplan, som det finske arkitekthold vandt konkurrencen på. Helhedsplanen lægger i overordnede træk op til en bydel af høj international standard – med byplan og arkitektur i topklasse.

I den samlede helhedsplan for Ørestad er det overordnede krav, at den skal fremstå som et moderne modstykke til Københavns gamle centrum. At bydelen skal have en høj arkitektonisk og miljømæssig kvalitet.

Siden helhedsplanen kom til verden er mange bygninger skudt op, og rigtig mange virksomheder er flyttet til bydelen. Ørestad er i fuld gang med at udvikle sig til en integreret og velfungerende bydel i København. Og dog helt anderledes end hovedstadens andre kvarterer.

Information om ørestad

Ørestad har sin egen hjemmeside med detaljeret information om bydele

www.orestad.dk

Hent Ørestadsbrochure


Download den engelske brochure og bliv klogere på, hvorfor Ørestad er den rigtige placering både for din virksomhed og dine medarbejdere. 

Fakta om Ørestad

  • Ørestad strækker sig over fem kilometer fra kanten af city til tæt på Københavns Lufthavn.
  • Bydelens bredde er cirka 600 meter
  • Det samlede areal er 310 hektar - eller 3,1 mio. kvadratmeter
  • Der kan bygges 3.1 mio. etagemeter i Ørestad
  • Der er seks Metrostationer i Ørestad: Islands Brygge, DR Byen, Sundby, Bella Center, Ørestad og Vestamager
  • Ørestad kommer til at rumme 60 % erhvervs- og kontorbyggeri, 20 % boliger og 20 % øvrigt byggeri til anvendelse for kultur, service, handel og institutioner
  • 80.000 mennesker kommer til at arbejde i Ørestad
  • 20.000 mennesker kommer til at bo i Ørestad
  • Næsten 20.000 mennesker studerer allerede i Ørestad

Guidede ture i bydelene

Få indblik i byens udviklingsområder på en guidet tur med By & Havn. Vi tilbyder foredrag og guidede rundvisninger for faglige grupper af arkitekter, planlæggere, myndigheder, virksomheder o.lign.