Ørestad Gymnasium

 

Et moderne gymnasium med en medieprofil.

Ørestad Gymnasium er alment gymnasium der udbyder studieretninger inden for både det naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og humanistiske område - men som samtidig har en særlig profil indenfor medier, kommunikation og kultur.

Gymnasiet er det oplagte gymnasievalg for elever, der især ønsker at forberede sig til videreuddannelse og erhverv inden for medier, kommunikation og kultur. Eleverne får kompetencer i at begå sig i et samfund hvor videns- og oplevelsesproduktion spiller en stadig større rolle. 

Profilen kommer til udtryk i gymnasiets udbud af studieretninger, i forløbene i de enkelte fag og fagsamarbejder og i gymnasiets mange netværksrelationer med virksomheder og institutioner inden for medier og kommunikation (f.eks. DR, Ekstra bladet, IT-Universitetet og KUA).

Ørestad Gymnasium tilrettelægger undervisningen, så den giver eleverne de kompetencer der er nødvendige for at gennemføre en videregående uddannelse og fungere i et videns- og oplevelsessamfund. Undervisningen er en vekselvirkning mellem stærkt lærerstyrede forløb med udgangspunkt i holdmiljøet og plenummiljøet (auditoriet), gruppebaserede forløb, individuel videntilegnelse (bl.a. gennem anvendelse af virtuel undervisning) og undervisning med cases fra omverdenen planlagt i samarbejde med eksterne samarbejdspartnere.

Ørestad Gymnasium er et virtuelt gymnasium, der er særdeles godt udrustet med den mest moderne teknologi. IT anvendes som en væsentlig læringsplatform, og skolens udstyr stilles til rådighed for eleverne, også uden for skoletiden. Hér arbejdes for, at eleverne bruger skolen til at forberede sig og skrive opgaver, og gymnasiet stiller hver dag lærere til rådighed til vejledning af elever efter skoletid (studiecamp).

Bygningen i Ørestad City er tegnet af 3XN har skolen fået enestående muligheder for at realisere sin profil og pædagogiske visioner. Bygningen er skabt til en pædagogik, der sigter på fleksibel og struktureret anvendelse af forskellige læringsrum. Bygningen er en åben bygning hvor elevernes, lærernes, administrationens og ledelsens aktiviteter er synlige for alle, hvor man kan inspirere hinanden og nemt kan kommunikere med hinanden.

Ørestad Gymnasium har desuden besluttet at udvide sine aktiviteter med et nyt, stort medialab. Det kommer til at ligge i forbindelse med Field´s udbygning med et nyt biografcenter. Læs mere om Ørestad Gymnasium her.

 

Her ligger gymnasiet