Ørestad Nord

 

Ørestad Nord grænser op til Islands Brygge og Sundbyvester - to kvarterer, der tilhører det 'gamle' Amager. Kvarterets centrum er Emil Holms Kanal.

Et mangfoldigt kvarter: Ørestad Nord rummer både offentlige institutioner, erhvervsvirksomheder og bogligområder med tilbud til såvel studerende som børnefamilier. 

Københavns Universitets Søndre Campus, IT-Universitetet, Humanistisk Fakultetsbibliotek og DR Byen samt boligområdet Karen Blixen Parken og Tietgenkollegiet er placeret centralt langs med Universitetskanalen.

I den vestlige del af kvarteret bugter Boligslangen sig i samspil med Den Landskabelige Kanal. Boligslangen har et svævende tag, der slynger sig fra nord til syd henover de to boligprojekter Universitetshaven og Fælledhaven. De to byggerier udmærker sig bl.a. ved at rumme både ejer-, andels- og ejerboliger. På den måde sikres en mangfoldig og bred beboersammensætning.

Foran boligslangen ligger rækkehuskvarteret Radiorækkerne. I Radiorækkerne får man et hus med egen for- og baghave kun 1,5 kilometer fra Rådhuspladsen. Dertil kommer, at husene sælges i et prisleje, hvor mange førstegangskøbere og kan være med.

Boligslangen og Den Landskabelige Kanal er omgivet af Grønningen - et parkområde, der fungerer som et bindeled mellem byen og den nærliggende natur på Amager Fælled. Ørestad Nord er således et kvarter, der giver plads til rekreation og fordybelse, til erhverv og forskning samt til offentlige og private rum.

Ørestad Nord har byens bedste infrastruktur og ligger tæt på det hele. Hvad enten du kommer på cykel, i bil eller med Metroen, finder du nogle af de bedste muligheder her.

Når du er i Ørestad Nord, mærker du ikke trafikken. Byggerierne er designet, så man føler sig bekvem mellem husene, afskærmet fra trafikken, der flyder omkring området. På området er det den langsomme trafik, der hersker, men man er aldrig langt fra de gode transportmuligheder.

Ørestad Nord er i dag blevet Københavns nye centrum inden for kunst og kultur, medier og kommunikationsteknologi.

Kvarteret får sin særlige karakter i kraft af en række centrale københavnske institutioner: Københavns Universitets Søndre Campus, IT-universitetet og DR Byen med sine mange funktioner og det unikke koncerthus.

Alle er institutioner med udadvendte funktioner, som er med til at danne et forskelligartet byliv i Ørestads nordligste område.

Ingen andre steder i København giver så gode muligheder for studerende som Ørestad Nord.

De to universiteter og de mange kulturinstitutioner fylder området med liv og en særlig kreativ atmosfære.

Fejl og mangler på hjemmesiden?

Hvis du har forslag til rettelser på hjemmesiden, så skriv venligst til

Carsten Arlund, E: ca@byoghavn.dk