AAB

Status: Solgt
Byggeret: 14.000 em2

Byggefelt 3.1 til AAB. 123 almene boliger i den nordlig del. I alt 26.200 em2 på feltet og 1.800 m2 daginstitution.

Bydel:
Kvarter:
Status: Solgt
Byggeret: 14.000 em2

Anvendelse: Bolig
Lokalplan: 398 med tillæg 1 og 2 / 28.01.2016

Køber: Boligforeningen AAB
Byggeri:
Arkitekt: Dorte Mandrup
Byggeperiode: 2018-2020

Bemærkninger
Byggeriet vil indeholde KK daginstitution

Beskrivelse

På byggefelt 3.1 opføres den nordlige halvdel som et alment boligbyggeri (123 boliger) og den sydlige som et privat boligbyggeri (136 boliger). Det er AAB, der står for den almene del og et konsortium bestående af NREP og Arkitektgruppen for den private.

Den samlede bebyggelse har et omfang på 28.000m2 og omfatter foruden boligbebyggelserne også en daginstitution på 1.800m2. Daginstitutionen placeres i den almene nordlige del af bebyggelsen og indgår dermed i den del af stueetagen, der i henhold til lokalplanen skal indrettes til udadvendt funktioner.

Bebyggelsen er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter opført i en ensartet rød teglsten og bebyggelsens variationer udføres derfor med varierede tagformer, vertikale og horisontale forskydninger, teglstensdetaljebearbejdninger samt varierede vindues- og altanplaceringer. Den ensartede tegl og de markante varierede tagformer bliver særligt kendetegnende for denne karré.

I kælderen indrettes der bilparkering til de private boliger samt en stor mængde cykelpladser og depotrum. 

Den rummelige gård er præget af et stort omfang af areal afsat til daginstitutionen, der har friarealerne i gården. Der er åbent for beboerne uden for institutionens åbningstid. Herudover, er der indrettet nicher som tilgodeser aktiviteter for alle beboerne, ligesom alle stueetageboliger har terrasser i kantzonerne. 
Om kvarteret

Kun få steder i Europa kan du bo og arbejde i en hovedstad og samtidig midt i naturen. Det er muligt i København. I Ørestad Syd.


Som beboer i Ørestad Syd er det nemt og hurtigt at nå resten af København og omegn. Med Metroen kan du være på Christianshavn på 11 minutter, på Nørreport St. på 14 minutter og på Frederiksberg på 18 minutter.

Lige nord for kvarteret passerer Øresundstoget. Fra Ørestad stations ene perron kommer du på seks minutter til Lufthavnen og videre til Malmö. Fra den anden perron kommer du på syv minutter til Københavns Hovedbanegård. 

Langs med Øresundsbanen løber Øresundsmotorvejen. Med bil kan du derfor komme til f.eks. Malmö eller Hellerup på 15-16 minutter.

Om bydelen

Ørestad er mulighedernes bydel. Intet andet sted i København finder du så god infrastruktur, der bringer kunder og virksomheder tættere sammen og samtidig tilbyder områdets beboere kombinationen af storslået natur og samtidig have byens pulserende liv som nabo.

Kontakt By & Havn

Nordre Toldbod 7
T: 3376 9800
E: info@byoghavn.dk
I: byoghavn.dk


Bemærk at By & Havn sælger byggegrunde i Københavns nye bydele. Selskabet sælger ikke boliger. Vi henviser til investoren og/eller ejendomsmægleren.

Lignende arealer