Konference om idræt og byliv

14. september 2006

Onsdag den 27. september kl. 9-17 inviterer Danmarks Idræts-Forbund i samarbejde med Bylivsgruppen til storbykonference.

Der bliver sat fokus på idrættens muligheder for at være aktiv medspiller i udviklingen af nye faciliteter og aktiviteter i København.

Bylivsgruppen er et samarbejde mellem Københavns Havn og Ørestadsselskabet. Formålet er at være med til at skabe udvikling og intensitet i de nye byområder. Bylivsgruppen har sammensat en referencegruppe, hvor bl.a. Danmarks Idræts-Forbund deltager.

Konferencen den 27. september veksler mellem faglige indlæg, oplevelsestur og deltagernes aktive medvirken.

Indlægsholdene er:

Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i Ørestadsselskabet

H.C. Hansen, medlem af DIFs bestyrelse

Niels Stærk og Allan Malligsen, Københavns BMX klub

Flemming Overgaard, arkitekt, ph.d., Center for idræt og arkitektur

Christian Riis Jensen, havnefoged i Københavns Havn

Karl-Gustav Jensen, direktør i Københavns Havn

Thomas Rasch, driftschef, Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune

Else Trangbæk, medlem af DIFs bestyrelse

Konferencen byder endvidere på Metrotur i Ørestad, gåtur til Langebro og havnesightseeing i den sydlige del af Københavns Havn. I forbindelse med konferencen udlodder DIF og Bylivsgruppen 25.000 kr. til medfinansiering af en event eller facilitet i Københavns Havn eller Ørestad, der kan være et inspirerende eksempel på idræt og byliv. Kun konferencens deltagere kan stille forslag – og det er naturligvis et væsentligt kriterium for valget af vinderforslaget, at forslaget er realiserbart.

Konferencen begynder i auditoriet i KLP Huset, Arne Jacobsens Alle 17 i Ørestad, hvor Ørestadsselskabet har til huse. Efter sejlturen slutter konferencen i Københavns Havns domicil på Ndr. Toldbod 7. Vi opfordrer derfor deltagerne til at tage Metroen til Ørestad.

Tilmelding: Senest onsdag den 20. september til Malene Lykke Nielsen, DIF, T: 4326 2042 eller E: mln@dif.dk. Konferencen er åben for alle og det er gratis at deltage. Dog er der maksimalt plads til 80 personer.

Hent folder om konferencen (PDF)

www.bylivsgruppen.dk

www.dif.dk

www.cphport.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206