Miljøfestival og Ørestadsræs

19. maj 2006

Der er fart over feltet, når ØresundsCup’en løber af stablen den 28.maj. Miljøfestivalen finder sted overalt i København. I år også i Ørestad den 20. maj.

 

Dyst på tværs af sundet

Der er fart over feltet, når ØresundsCup’en løber af stablen den 28.maj. Stævnet er blevet til i et samarbejde mellem BMX-klubberne i Øresundsregionen, og der køres ræs på begge sider af Øresund. Først på den nyanlagte bane i Malmö og dagen efter – den 28. maj kl. 11 – på banen i Ørestad.

BMX-løbene afvikles på en bane efter internationale standarder – en 350 meter lang dynatop-grusbane med sving hop og volde, som de bedste kørere tilbagelægger på mindre end 35 sekunder.

Stævnet får besøg af Kultur- og fritidsborgmester Martin Geertsen og adm. direktør i Ørestadsselskabet Jens Kramer Mikkelsen, der sammen overrækker præmierne til de hurtigste kørere.

Alle er velkomne til at komme og se den danske elite dyste mod svensken. Stævnet er gratis. Ta’ Metroen til Ørestad station og gå over broen ved motorvejen – banen ligger ikke langt fra Field’s.

Læs mere på www.cph-bmx.dk/oresundscup

Skibe af gammelt blik og friskpresset æblemost

Miljøfestivalen er overalt i København i denne uge, og Ørestad byder på en række spændende gratisarrangementer for hele familien. Festivalen indvies lørdag den 20. maj kl. 10 af teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam.

På festivalen kan børn og voksne bygge skibe af genbrugsmaterialer og søsætte dem i Ørestads kaskader. Der er også mulighed for at deltage i sjove natur- og miljø quizzer. Og bliver man tørstig af anstrengelserne, kan der presses økologisk æblemost i det mobile æblemosteri.

Er du mere til fart og spænding, kan du få en prøvetur på Ørestads BMX-bane. Mljøfestivalen i Ørestad finder sted på Kay Fiskers Plads ved Ørestad Metrostation og Field´s.

Se hele programmet på www.miljoefestival.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206