Arkitema flytter til Ørestad

6. april 2006

Arkitektfirmaet Arkitema og ejendomsudviklingsselskabet AREEA har købt byggeret i Ørestad Nord.

 

Ørestadsselskabet har solgt 5.000 etagemeter byggeret til arkitektfirmaet Arkitema der vil bygge boliger, butikker og indrette sin egen tegnestue i et unikt tænkt projekt.

Samtidig køber ejendomsudviklingsselskabet AREEA også 5000 m2 byggeret og udvikler sammen med Arkitema byggeriet under en samlet vision. Byggeriet skal ligge på en af de allersidste ledige grunde i Ørestad Nord – mellem IT-Universitetet og Københavns Universitet Amager.

Der er et meget højt ambitionsniveau for huset – både arkitektonisk og indholdsmæssigt. Arkitema har længe haft planer om at flytte firmaets københavnerkontor til en ny lokalitet og vil bruge cirka halvdelen af husets areal til dette formål. AREEA ejer den anden halvdel og vil indrette kontorer. Sammen forventer Arkitema og AREEA desuden at indrette et basarmiljø i stueetagen med bl.a. butikker og café. Og på toppen af huset vil der blive indrettet lejligheder.

”Vi har arbejdet længe med det her projekt – både internt med Arkitemas medarbejdere og i forhold til omgivelserne,” fortæller administrerende direktør Per Feldthaus fra Arkitema.

”Når vi ser på Ørestad, ser vi meget store ambitioner for at skabe et nyt centrum for videns- og netværkssamfundet. Institutionerne i Ørestad Nord er sammensat af uddannelses-, forsknings- og kulturinstitutioner med alsidige kompetencer. Det giver nogle muligheder for at skabe tværfagligt samarbejde og nytænkning. Alt det vil vi gerne have ind i byggeriet.”

Arkitema har bl.a. fløjet hele medarbejderstaben til Litauen på workshop for at drømme og definere hvad den gode arbejdsplads egentlig er. Desuden har der været flere workshops med deltagelse af naboerne Københavns Universitet, IT-Universitetet, DR, antropologer etnografer, forskere osv. for at nå frem til, hvad det nye hus skal kunne og rumme.

Arkitektfirmaet har også set udad og vil f.eks. prøve at bruge folks ressourcer fra det nærtliggende kvarter Urban Planen for at inddrage dem i at skabe stueetagens basarmiljø med forretninger, cafeer og mødesteder. Per Feldthaus forestiller sig, at beboerne i Urban Planen f.eks. kan drive egen virksomhed i basaren.

Og endelig skal der være boliger på toppen. Det kan f.eks. være forskerboliger for ansatte ved IT-Universitetet og Københavns Universitet.

”Vi havde kun selv brug for 5.000 etagemeter, så derfor blev vi i processen koblet med AREEA, der hurtigt blev tændt på ideen og som deler vores visioner for at skabe noget nyt. Sammen har vi således nu mulighed for at skabe et meget ambitiøst byggeri, der vil fungere som en slags ”missing link” i bydelen, fordi det kombinerer kontor, boliger og handel. Huset bliver en nøgle, der kobler området sammen.” siger Per Feldthaus.

Direktør i AREEA, Anette Krarup, deler Arkitemas begejstring for huset:

”Det er meget spændende med den store diversitet, der ligger i projektet. På den måde bliver det et hus, der passer godt til AREEAs profil. Kontordelen af huset vil tiltale små, moderne virksomheder, der kræver stor fleksibilitet og flere fællesskaber, end der typisk er i erhvervsbyggerier i dag. Og de vil bo i et ærligt hus med et godt og funktionelt materialevalg,” siger Anette Krarup.

Ørestadsselskabets administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen glæder sig over byggeriet:

”Det er glædeligt at se, at en af de sidste brikker falder på plads i Ørestad Nord til et så ambitiøst projekt. Især glæder jeg mig over de publikusmrettede faciliteter i stueetagen, der vender ud mod Universitetskanalen og som skaber liv på dette meget vigtige sted,” siger Jens Kramer Mikkelsen.

”Konceptet med blandingen af erhvervsbyggeri, domicilbyggeri for en af Danmarks førende tegnestuer og den åbne stueetage – samt lejlighederne på toppen – er utroligt spændende. Det er et helt bykvarter samlet i ét hus. Og så glæder jeg mig til at se, hvordan det kommer til at se ud, når arkitekter tegner til sig selv,” slutter Jens Kramer Mikkelsen.

Yderligere information:

Carsten Arlund

Projektchef, Ørestadsselskabet

E: ca@orestad.dk

T: 3311 1700 / 2075 1701

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206