Nordisk designpris til VM Husene

8. februar 2006

VM Husene tegnet af PLOT arkitekter i Ørestad City har i dag vundet "Forumprisen 2005" som Nordens bedste bygningsværk/indretning.

 

Forumprisen blev uddelt af det nordiske arkitektur- og designtidsskrift FORUM ved en prisceremoni på Stockholm Furniture Fair i Sverige. Prisen er den eneste af sin slags, som samlet bedømmer arkitektur i Norden - dvs. Finland, Island, Norge, Sverige og Danmark.

Det var en international jury, som har kåret VM Husene foran tilbygningen til Ordrupgaard Museum af Zaha Hadid Architects (England), Kastrup Søbad på Amager af White arkitekter (Danmark), den mobile pavillon Mafoombey af de tre finske arkitekter Martti Kalliala, Esa Ruskeepää og Martin Lukasczyk og Svalbard Research Centre tegnet af Jarmund/Vignæs (Norge).

Først har nationale kommiteer valgt op til otte projekter fra hvert land, der herefter er blevet bedømt af den internationale jury.

Mark Isitt, chefredaktør på FORUM sad selv med i juryen. Han er meget begejstret for VM Husene:

"Det er i sig selv fantastisk, at tre ud af de fem nominerede byggerier er danske. Men det helt særlige er, at de alle tre er skæve og udfordrer de modernistiske byggerier og de rette vinkler, som danskerne ellers har været verdensmestre i de sidste 50 år. Af de nominerede byggerier er VM Husene det allermodigste, fordi der er tale om et boligbyggeri. PLOT har virkelig forstået, at moderne mennesker ønsker at manifestere sig i kraft af design og arkitektur. At der findes flere målgrupper end den klassiske kernefamilie. VM Husene kommer til at danne skole internationalt på grund af sit helt nye og anderledes formsprog".

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206