Dansefestival og koncertbrag på Kay Fiskers Plads

12. september 2007

Masser af fed musik og dans i Ørestad den 14. september fra kl.15-22.

 

Fredag den 14.september er der for femte gang i træk lagt op til et brag af en dansefest, når Dansefestival 07 indtager Kay Fiskers Plads fra kl.15. Kay Fiskers Plads ligger lige ved Ørestad station - overfor Field´s.

Dansefestivalen markerer samtidig afslutningen af Ørestad Kulturfestival. Det hele ender i en kæmpekoncert på pladsen mellem kl. 19-22. Alt er naturligvis gratis at opleve.

Dansekonkurrence og kendte gæster

Børn og unge mellem 10 og 18 år fra skoler og klubber i hele København og Frederiksberg dyster om titlen som byens sejeste dansegruppe. Udover den store dansekonkurrence med seks forskellige kategorier byder festivalen på flere store musik- og dansenavne.

Blandt andre optræder danserne Josephine Raahauge og Steen Koerner – begge kendt fra Nøddeknækkeren på Aveny T. Miss OTB folder sig ud i tusinde farver og kostumer i et sprudlende show, og Team JiYo udfordrer tyngdekraften med Parkour – den nye, franske bevægelseskunst.

Publikum kan også selv få luftet danseskoene. Dansegruppen PeaZe Out lærer de nyeste tricks og moves fra sig på scenen, og Team JiYo holder workshop i parkour i cykelkælderen ved Metrostationen. Sundheds- og Omsorgsborgmester Mogens Lønborg indleder festen, og Ole Omkvæd er konferencier og guider gennem eftermiddagen.

Lækker musik for ører og fødder

Når vinderne af dansekonkurrencen er kåret, fortsætter aftenen med koncert. DJ Mike Sheridan varmer op fra pladevender-pulten med elektriske rytmer, før Gypsies indtager scenen – den århusianske gruppe, som på rekordtid er fløjet til tops på den danske musikscene. Blandt andet er de fast band for Outlandish og har ”backet” Jokeren. Gypsies spiller eget materiale - men publikum kan også opleve en række celebre gæsteartister - nemlig Jokeren, Camille Jones og Waqas & Lenny fra Outlandish ved koncerten.

Masser at opleve
”Dansefestival er blevet en fast tradition i Ørestad. Festivalen markerer, at Ørestad er et sted med plads til anderledes, levende aktiviteter. Nu er Dansefestival del af Ørestad Kulturfestival, og det giver endnu flere oplevelser for alle og understeger, at der sker en masse i Ørestad,” siger Rikke Faaborg, projektleder i Ørestadsselskabet.

Dansefestival 07 arrangeres af Metro og Bylivsgruppen i samarbejde med SSP, Partnerskabet, Ørestad Kulturfestival, fritids- og ungdomsklubber samt skoler fra Metroens lokalområder. Festivalen er støttet af Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, SSP, Danske Bank, Field’s, Bilka OneStop og Elgiganten (Field’s). Ørestad Kulturfestival arrangeres af Ørestad Gymnasium. Koncerten fredag aften er støttet af Field’s.

www.m.dk/dansefestival

www.orestad.dk/festival

Pressekontakt i Ørestadsselskabet:

Carsten Arlund
T: 2075 1701,
E: ca@orestad.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206