Juletræ, vinterture og lysende kunst i Ørestad

28. november 2007

For en stor del af Ørestads beboerne er det den første jul i bydelen. For ’de gamle’ er bydelens julearrangementer måske allerede en del af det at holde jul. For alle beboere og gæster gælder det dog, at der er mulighed for at deltage i en hel guirlande af jule– og vinterarrangementer.

 

Torsdag den 29. November kl. 16.45 – 17.15

Traditionen tro inviterer Grundejerforeningen Ørestad City til Juletræstænding på Kay Fiskers Plads ved Ørestad Metrostation. Vær med når lysene på Ørestads store juletræ tændes. SAS Brass Band sørger for julestemning, og Plys-koret fra Peder Lykke Skolen synger julen ind. Anne Vang fra Borgerrepræsentationen ønsker alle en glædelig jul.

Der er gratis nissehuer, gløgg og saftevand, og julemanden deler julegodter ud til børnene og tænder juletræets lys fra brandbilens stige.

Arrangør: Grundejerforeningen Ørestad City
Sted: Kay Fiskers Plads ved Ørestad Metrostation
Gratis arrangement.

Julelys i øjnene

Fredag den 30. november kl. 16

Spektakulær lyssætning af Emil Holms Kanal i Ørestad Nord.

Julelyset i Ørestad Nord bliver tændt på festlig vis ved IT-Universitetet ved Universitetskanalen. IT-Universitetet er vært for arrangementet, og det er lyskunstneren Mads Vegas, der i samarbejde med Ørestad Nord Gruppen og Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter, sætter spot på hele kanalgaden på forunderlig vis.

Til åbningen vil der også være god musik og lidt at styrke sig på.

Arrangør: Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter, Ørestad Nord Gruppen og IT-Universitetet
Sted: Emil Holms Kanal ved IT-Universitetet
Gratis arrangement.

Jul på Vestamager

Lørdag den 15. december kl. 14-16ber kl. 14-16

Tag familien med på tur i vinterlandskabet på Kalvebod Fælled med store vidder og højt til himlen. Undervejs klipper vi i flora til juledekorationer og hører om Vestamagers naturområde. Bagefter er der gløgg, saftevand og brunkager i det nyåbnede traktørsted, hvor du får gode tips til julepynt af naturens råmaterialer, fletter hjerter af græs og snitter trænisser. Husk grensaks, kurv og varmt tøj.

Arrangør: Skov- og Naturstyrelsen og Bylivsgruppen
Guider: Stella Blichfeldt, naturvejleder på Kalvebod Fælled og Julie Dufour Wiese, naturvejleder i Ørestad
Sted: Ved Naturcenter Vestamager, Granatvej 5, 10 minutters gang fra Vestamager Metrostation
Tilmelding: Senest den 5. december på T: 2075 1733 eller E: jdw@byoghavn.dk
Gratis arrangement.

Luminat – lysende kunst i Ørestad Nord

Lørdag den 22. december kl. 17-18

Lys- og mediekunstgalleriet Illumenarts kickstarter udstillingen Luminat med åbningen af værket ”Ants”.

Værket er skabt af den unge og spirende kunstner Jesper Carlsen og vil lyse i hele juleferien til glæde og gavn for beboerne og de besøgende i området.

På åbningsaftenen får du en unik mulighed for at møde kunstneren og galleristerne, der vil fortælle om værket og kunstudstillingen.

Arrangør: Illumenarts
Sted: Ved Tietgenskollegiet i Ørestad Nord
Mere info: www.illumenarts.dk
Samarbejdspartnere: Københavns Kommune, Ørestad Nord Gruppen, Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter, Københavns Universitet, Seelite og Bylivsgruppen
Gratis arrangement.

Fredag den 11. januar – 28. februar 2008

Illumenarts åbner selve lys- og mediekunstudstillingen i Ørestad Nord. Oplev fem unikke, stedsspecifikke værker i kvarterets uderum skabt af en række af landets mest anerkendte kunstnere: Viera Collaro, Steven Scott, Christina Bredahl Duelund, epí og Jesper Carlsen.

Se værkerne på vej fra arbejde, eller tag familien i hånden og vennerne under armen og gå en aftentur i Ørestad Nord og nyd den smukke og fortryllende vinterudstilling i de mørke timer.

Arrangør: Illumenarts
Sted: Ved Emil Holms Kanal
Gratis arrangement.

----------------

Pressekontakt: Carsten Arlund, By & Havn
T: 2075 1701
E: ca@byoghavn.dk


Gode julehilsner

By & Havn
Nordre Toldbod 7
Postbox 2083
T: 3376 9800


By & Havn I/S er netop stiftet. Interessentskabets formål er primært at udvikle arealerne i Ørestad og Københavns Havn samt forestå havnedrift i Københavns havn. Ved stiftelsen af By & Havn er Ørestadsselskabet, Frederiksbergbaneselskabet og Københavns Havn nedlagt.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206