Ny skole og bibliotek på vej i Ørestad

1. september 2008

Københavns Kommunen har netop bedt en halv snes konsortier om at give deres bud på en skole og et folkebibliotek i Ørestad. Det forventes, at de første elever kan begynde i skolen i august 2011.

 


Det er grunden til venstre (syd) for Ørestad Gymnasium (den firkantede bygning), som skal rumme folkeskole og bibliotek


Det er Københavns Kommunes børne- og ungdomsforvaltning og kultur- og fritidsforvaltning, der sidder for bordenden, når en række konsortier skal give deres bud på, hvordan en skole og et folkebibliotek i Ørestad City skal tegnes og bygges.

Der har længe været tale om at etablere en folkeskole i Ørestad. Men nu er processen for alvor skudt i gang.

Senere på året vil feltet deltagere blive snævret ind, og omkring marts 2009 vil vinderne være fundet. Konsortierne skal blandt andet forholde sig til en række temaer, som for eksempel de kommende udearealer – samt forholde sig til målsætningen om, at skolen skal have en æstetisk og virtuel profil.

Kommunen vil også inddrage de øvrige interessenter – for eksempel forældre, pædagoger, beboere mv. i den fremtidige proces omring skolen og biblioteket.

Adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen siger:

”For de mange nuværende og kommende børnefamilier i Ørestad er startskuddet til den kommende skole et godt, konkret signal. Jeg er glad for, at processen nu for alvor er sat på skinner. En folkeskole og et bibliotek er vitale elementer i en levende by. Ørestad er stadig kun i sin barndom, men godt begyndt er som bekendt halvt fuldendt.”

Skolen skal have tre spor og kommer til at ligge på et af de sidste ledige byggefelter i Ørestad City – i sammenhæng med Ørestad Gymnasium.

De første ørestadselever kan, hvis alt går efter planen, begynde i bydelens egen folkeskole i august 2011. Indtil da er der oprettet et par særlige ørestadsklasser i Skolen på Islands Brygge, hvor bydelens børn automatisk går, medmindre de ønsker en anden skole.

Presseinfo:

Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard T: 2916 0586.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206