LUMINAT: spektakulær lyskunst i Ørestad Nord

10. januar 2008

Fra fredag den. 11. januar – 28. februar 2008 kan man opleve eksklusiv lysende bykunst, når galleriet Illumenarts tænder lys- og mediekunstudstillingen LUMINAT - lysende kunst i Ørestad Nord.

 

 
epi: Runner


Åbning 11. januar

Udstillingen er gratis og består af fem lys- og mediekunstværker, specielt skabt til Ørestad Nord af de anerkendte kunstnere:

  • Viera Collaro: HumanBeing
  • Steven Scott: One
  • Christina Bredahl Duelund: Rooms I Have Passed
  • epí: Runner
  • Jesper Carlsen: Uden titel


 
Jesper Carlsen: Uden titel


Værkerne er forskellige refleksioner over Ørestad Nords særlige karakter, som danner unikke, æstetiske udtryk i mørket. Tilsammen skaber værkerne en moderne, poetisk kunstkulisse, der gør gåturen i det vintermørke og kolde København mere berigende, og som får os til at se og opleve nattens arkitektur og byrum på en ny måde.

I en kommentar til udstillingen siger By & Havns adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen:

Jeg glæder mig meget til udstillingen. Lys er noget, vi alle sammen trænger til her i vintermørket, og jeg er sikker på, at Ørestad Nord vil danne en smuk baggrund for de her helt specielle lys- og medieværker, som jeg tror, kan inspirere alle, der færdes i Ørestad i vinteren og de mørke timer,” siger Jens Kramer Mikkelsen

Illumenarts: Mere lyskunst i Ørestad og København

Galleriet Illumenarts har flere lys- og mediekunstudstillinger i Ørestad i støbeskeen til de kommende vintersæsoner – i forlængelse af, at politikerne i Københavns Kommune nu vil satse mere på lyssætning af København. Galleriejerne Catja Thystrup og Stine Keiding mener, at de mange mørke timer i Danmark gør vore natlige bylandskaber til ideel ramme for kunst med lys som centralt element. Lysværkerne kan tilføre de mørke byrum mere dynamik, liv og sprælskhed og give forbipasserende en overraskende og tankevækkende oplevelse.

Mere om Illumenarts på www.illumenarts.dk

 
Steven Scott: One


De støtter LUMINAT:

Hovedsponsorer: Nordea Danmark-fonden, Puljen for Kunst- og Kulturprojekter under Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning, Seelite.
Andre sponsorer: Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968 og Crossroads Copenhagen.
Primære samarbejdspartnere: Ørestad Nord Gruppen, Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter, Københavns Universitet og  By & Havn
Andre samarbejdspartnere: Tietgenkollegiet, DR, IT Universitetet, Det Kongelige Bibliotek, Lysteknisk Selskab.

Yderligere informationer:

Kontakt: PR- og kommunikationsansvarlig Stine keiding
E-mail: sk@illumenarts.dk. Mobil: 23 98 64 89

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206