Masser af gratis oplevelser med By & Havn

14. august 2008

Selvom sommeren går på hæld, fortsætter By & Havn med at arrangere masser af guidede cykel- og vandreture i Københavns mest spændende områder. Næsten alle oplevelserne er gratis.

 

Er det ikke et pudsigt fænomen: Når vi er på ferie, så griber vi straks ud efter kortet over de lokale seværdigheder og arrangementer. Ja, nogle lejer sågar bil eller bus og lader sig guide rundt. Hvorfor gør man ikke det i sin hjemby? Har du nogensinde forkælet dig selv med en guidet tur i det rå Nordhavn, det spektakulære Ørestad eller blot en sejltur langs med København havn?

By & Havn arrangerer hver år over 100 forskellige arrangementer og guidede ture, der viser Københavns nye og gamle områder frem og samtidig imødekommer den store interesse, der er for at høre mere om f.eks. Ørestad, Nordhavnen og Sydhavnen. Alene i Ørestad har der det seneste års tid været over 6000 gæster med på enten en rundvisning eller guidet tur. Det er f.eks. arkitekter, udenlandske byplanlæggere, journalister, politikere, lokale borgergrupper eller almindelige nysgerrige danskere.

Du kan også bestille ture hos By & Havn – se mere på www.byoghavn.dk/besog.

”Det største tur-hit henover sommeren har været vores sejlture. De fleste af turene gratis at deltage i og sejlturene er altid fyldt op i løbet af kort tid. Vores gæster elsker vandet og havnen. Også vores cykelture i Nordhavnen er meget populære – og jeg har indtryk af, at alle er meget tilfredse med arrangementerne, siger projektleder i By & Havn, Dorthe Paulsen, der til daglig arrangerer alle turene.

Næste guidede tur finder sted allerede søndag den 24. august og er en guidet vandretur på Islands Brygge og Amager Fælled. Allerede weekenden efter, søndag den 31. august, er der cykeltur i Nordhavnen. Kun få københavnere kender til Nordhavnens grønne områder og autentiske havnemiljøer: By & Havns guider fortæller om Skandinaviens største og mest ambitiøse byudviklingsprojekt, og naturvejleder Nils Grøngaard fra Danmarks Naturfredningsforening guider os gennem Nordhavnens plante -og dyrerige.

Du kan også komme med på vandretur gennem Sydhavnsområdet – eller en sejltur fra Nordhavnen til Sydhavnen. Og hvis du ikke har været i Ørestad for nylig – så spring på en af Ørestadsturene. Her kan du høre om byudvikling i alle faser og se - og ikke mindst høre - gode historier om områdets spektakulære arkitektur og udvikling. Listen over ture er lang – tjek det ud på hjemmesiden.

Presseinfo:

Kontakt pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard på T: 2916 0586

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206