PRIS TIL DR'S KONCERTSAL

16. december 2008

En lysende, dragende blå kube i Ørestads vintermørke, hvis indre stråler med en varm og indbydende glød. Ingen, der har set DR’s koncertsal, kan være i tvivl om, at bygningen er en attraktion i sig selv. Nu får koncertsalen diplom for forskønnelse af Hovedstaden, som FHF Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse belønnede koncertsalen med i sidste uge.

 

FHF uddeler diplomet hvert år til en bygning, som i særlig høj grad bidrager til forskønnelse af hovedstaden, og siger i deres begrundelse for at vælge DR’s koncertsal, ”Danmark har med det bygningsværk fået en øjen – og sanseåbner for arkitekturens dragende universer”.

DR’s koncertsal – eller nærmere koncertsale, der er nemlig hele fire af slagsen, – er tegnet af den verdensberømte franske arkitekt Jean Nouvel, der tidligere i år modtog Pritzker Prisen, arkitekturens svar på Nobel-prisen. Bygningen kan rumme fra 1800 mennesker i den store koncertsal til 170 i den mindste sal, og hver sal har fået sit individuelle udtryk fra dyb rød til lys med sorte felter som tangenterne på et klaver.  Den japanske chefakustiker Yasuhisa Toyota står bag salenes lyddesign, og i alle rum kan væggene flyttes sådan, at akustikken passer til det ensemble, der skal spille netop den aften.

Ørestad er efterhånden ganske vant med arkitektoniske æresbevisninger. Du kan foruden koncerthuset opleve Ørestad Gymnasium og VM-husene i Ørestad City, der begge er vindere af Forumprisen, for bedste arkitektur i Norden.  VM-bjerget, ligeledes i Ørestad City, har netop vundet prisen for verdens bedste boligbyggeri ved World Architecture Festival i Barcelona. Og senest er VM-bjerget og Ørestad Gymnasium blevet indstillet til den prestigefyldte internationale arkitekturpris Mies van der Rohe prisen, der uddeles næste gang i foråret 2009

DR’s koncertsal i Ørestad åbner den 17. januar med en stor gallakoncert.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206