Endnu to grundstensnedlæggelser i Ørestad

16. september 2008

Byggerierne fortsætter med at vokse op af jorden i Ørestad. I morgen, onsdag den 17. september, er der grundstensnedlæggelse på Bella Hotel og på fredag er der grundstensnedlæggelse på Mikado House, som sammen med de mange uddannelsesinstitutioner i området vil blive en dynamo for bylivet i Universitetskvarteret i Ørestad Nord.

 

 
Visualisering af Mikado House set fra Universitetskanalen

Det er Arkitema, der har tegnet huset, som ligger midt i Københavns nye IT, viden- og medieklynge, hvor bl.a. IT Universitetet, KUA og DR er udviklingslokomotiver. Stedet kalder på videnstunge og innovationsbaserede og kreative virksomheder, og Arkitema selv har også besluttet at flytte ind i det ca. 20.000 m2 store hus.

”Huset tager afsæt i at styrke byrummene i området og orienterer sig mod den store Mikado Plads og fokus peger mod byrummet ved kanalen. Desuden ligger huset midt i krydset mellem medie, viden og læring. Tæt på metro og natur og med en lufthavn rundt om hjørnet. Det kryds findes ikke bedre, og vi er meget taknemmelige for, at vi har fået lov at bygge og bo netop hér,” siger kreativ leder og partner i Arkitema, Per Fischer, der håber at huset med sine mange udadvendte aktiviteter vil skabe endnu mere liv i bydelen.

Der er plads til syv butikker i underetagen – ligesom der vil komme cafe og restaurant, som skal fungere som restaurant for virksomhederne i huset.

 
Visualisering af Mikado House med Amager Fælledvej i forgrunden

Det er C.W. Obel Ejendomme A/S, der ejer huset og de har også store forventninger til husets funktioner og unikke beliggenhed:

”Det har været vigtigt for os, at bygningens udformning understøtter virksomheder, hvor innovation og maksimal udnyttelse af medarbejdernes kreativitet er nøglefaktorer. Det føler vi, at Arkitema formår at give os med en arkitektur, som giver rum til både vidensdeling og refleksion, således at de moderne virksomheders arbejdsformer understøttes bedst muligt”, siger projektdirektør Bettina Nilakantan.

Grunden, hvor Mikado house ligger, er en af de sidste ubebyggede grunde i Ørestad Nord. Også Ørestad City er næsten udsolgt, mens der stadig er ledige grunde i Ørestad Syd. Der bor 5.000 beboere i Ørestad og 10.000 går hver dag på arbejde i bydelen.

”Ørestad har formået at tiltrække en perlerække af videnstunge virksomheder, der netop trives i Ørestad på grund af den unikke beliggenhed - både tæt på København City, højklasse infrastruktur og uddannelsesinstitutioner. Jeg er meget tilfreds med udviklingen i Ørestad,” siger adm. direktør for By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

Der er indflytning i Mikado house fra den 1. april 2010. Bella Hotel forventes ligeledes at stå færdigt i 2010.

Læs mere på www.mikadohouse.dk og www.bellacenter.dk

 
Visualisering af Bella Hotel

Presseinfo:

Projektdirektør for C.W. Obel Ejendomme A/S, Bettina Nilakantan, T: 4011 6615

Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard, T: 2916 0586

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206