13 nomineringer til Byens Bedste

19. september 2008

Kulturguiden Alt om København (AOK) lancerede i begyndelsen af september den årlige "Byens Bedste" konkurrence om alt mellem himmel og jord, der rører sig i hovedstaden - fra arkitektur til flirtested. Nu er det tid til at stemme. By & Havns udviklingsområder har aktier i hele 13 nomineringer.

 


Nedgangen til Under Vand på Kay Fiskers Plads i Ørestad

Det er især By & Havns mange bylivsaktiviteter på den korte og lange bane, der sætter fingeraftryk på Byens Bedste-nomineringerne. Fælles for de 13 nomineringer er, at By & Havn har været med til at initiere begivenheden/stedet – enten alene eller i samarbejde med en af vore mange samarbejdspartnere. Og fælles for de nominerede er, at de foregår i Københavns nye byudviklingsområder; Ørestad eller i havnekvartererne.

Og de nominerede er:

  • I Byens Bedste SAMVITTIGHED er Klima Beat nomineret. Den CO2 neutrale fest fandt sted i Under Vand i Ørestad – By & Havns eget initiativ.
  • I Byens Bedste NYE INITIATIV er Under Vand nomineret. ”En ny og usædvanlig legeplads i en rummelig cykelkælder”…” fester, skæve udstillinger og suppekøkkener – samt en helt, helt usædvanlig minigolfbane,” skriver AOK.
  • I Byens Bedste NYE BYGNING kæmpes en kamp mellem flere nominerede i de nye byudviklingsområder; Skuespilhuset og Gemini Residence ligger ikke direkte i By & Havns udviklingsområder, men har front mod Københavns Havn. De dyster mod Tietgenkollegiet, VM-Bjerget og Ørestad Gymnasium, der alle ligger i Ørestad.
  • I Byens Bedste LEGEPLADS synes vi jo nok, at den nyindrettede bypark i Ørestad City burde have vundet – men vi er glade for at vore gæve samarbejdspartnere fra Naturcenter Vestamager lige syd for Ørestad på Kalvebod Fælled er med i konkurrencen.
  • I Byens Bedste NYE KUNST er vore samarbejdspartnere igen rigeligt repræsenterede; her finder man nomineringer til Under Vand (igen), Parfyme og deres kreative havnelaboratorium samt ikke mindst til MS Half Machine, hovedstadens flydende kunstskib.
  • I Byens Bedste TEATEROPLEVELSE har luftdanserne fundet vej til en nominering. Éric Lecomte og hans åbne workshop trak forståeligt nok megen opmærksomhed, da de dansede på murene i Ørestad Nord og senere i byparken i Ørestad City. Blev præsenteret af Københavns Internationale Teater.
  • I Byens Bedste SOLSPOT er alle fem nominerede havnerelaterede. Bl.a. Docken i Nordhavnen og stedets gratis solnedgangskoncerter.
  • I Byens bedste ISBAR stemmer vi på Ismageriet, der ligger få skridt fra Ørestad City bag VM Husene. Lidt udenfor Ørestadsområdet – vi ved det godt.
  • I Byens Bedste GRATIS FAMILIEAKTIVITET er Naturcenter Vestamager en sikker nomineret. Klap en slange, gå på GPS skattejagt og spis fantastisk og fornuftig prissat mad i Traktørstedet.


AOK afstemningen er begyndt natten til i dag.

Husk at stemme! http://byensbedste.aok.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206