TIL OG FRA ØRESTAD - DØGNET RUNDT

12. marts 2009

Fra mandag d. 16. marts udvides køreplanen for Metroen, så den også kører om natten alle ugens syv dage. Det kan komme mange beboere i Ørestad til gode, da man nu kan komme til og fra bydelen på skæve tidspunkter.

 

Med den nye metrokøreplan bliver det muligt at tage Metroen til og fra Ørestad døgnet rundt. Tidligere har Metroen kun kørt i døgndrift torsdag, fredag og lørdag, men fra næste uge vil det ligeledes være muligt at tage Metroen i ugens resterende nætter. Metroen kommer til at køre hvert 20. minut i nætterne efter søndag til torsdag, mens der fortsat vil være afgang hvert 15. minut fredag og lørdag nat.

Antallet af passagerer, der benytter Metroen, er steget markant siden åbningen i 2002. Det bl.a. byudviklingen i Ørestad og muligheden for at tage Metroen til lufthavnen. Det høje passagerantal er en afgørende grund til, at metroen nu kører i døgndrift alle ugens dage.

Udfordringen ved den udvidede køreplan har været at finde tidspunkter, hvor vedligeholdelsen af skinner og anlæg kunne finde sted. Men det er der nu fundet en løsning på. Seks gange om året lukkes natdriften ned fra søndag til torsdag, og resten af året bliver der udført vedligeholdelsesarbejde i det ene spor, mens Metroen kører i det andet. Resultat er derfor, at man nu kan komme til og fra Ørestad 24/7.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206