ØRESTAD STATION PÅ STØRRELSE MED ODENSE BANEGÅRD

2. januar 2009

For blot otte år siden fandtes Ørestad station slet ikke. I dag betjener stationen hver dag næsten lige så mange passagerer som Odense banegård. Det viser nye tal fra Transportministeriet.

 

Transportministeriet har netop opgjort det samlede antal passagerer på alle stationer for tog, S-tog og Metro, og her ligger Ørestad på en 20. plads med 7.873 daglige påstigninger, mens Odense Hovedbanegård ligger på en 18. plads med 8.092 daglige påstigninger. Der er altså kun en forskel på 219 daglige påstigninger mellem Ørestad og stationen i Danmarks fjerdestørste by. Der bor flere mennesker i Aalborg end i Odense, men Aalborg banegård er helt udenfor top 20-listen og altså under Ørestad i passagertal.

Nørreport er landets travleste station efterfulgt af Københavns hovedbanegård og Lufthavnen i Kastrup. Den eneste jyske station i top 20 er Århus Banegård, der kommer ind på en 13. plads.

Metrostationerne vejer i det hele taget tungt i statistikken. Ud af de første seks stationer er de fem af stationerne også metrostationer.

Det var først i sommeren 2000, at de første regionaltog begyndte at standse i Ørestad. I oktober 2002 kom også Metroen til, og siden er passagertallet steget støt. Ørestad station er ejet og drevet af By & Havn.

20 største stationer (Tog, S-tog og Metro)


Statistikken baserer sig på tal fra henholdsvis 2006 og 2007, og Transportministeriet vurderer, at passagerantallet på Ørestad station vil stige i de kommende år. Der har siden juli 2007 været en vækst i indbyggertallet i Ørestad som helhed på cirka 50 % - svarende til ca. 1.700 beboere. Der bor nu 5.000 mennesker i Ørestad, og der arbejder cirka dobbelt så mange i bydelen.

Transportministeriet har også opgjort tallene for tog alene – det vil sige uden metro og S-tog, og her ligger Ørestad på en 11.plads over landets største stationer. Det er ikke overraskende Københavns Hovedbanegård, som er Danmarks suverænt største station med over dobbelt så meget trafik som Nørreport på 2. pladsen.

20 største stationer (Tog)

Presseinfo:

Kommunikationsdirektør i By & Havn, Lars Mortensen, T: 2075 1703

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206