ØRESTAD ER KØBENHAVNS GRØNNESTE BYDEL

22. januar 2009

Nye tal viser, at Amager Vest – hvor Ørestad ligger - er Københavns grønneste bydel. Her har hver borger godt 128 m2 grønne områder at boltre sig på. Københavns næst-grønneste bydel er Brønshøj-Husum med knap 59 m2 pr. beboer. I gennemsnit har hver københavner 34,2 m2 grønne områder til rådighed.


Grønjordssøen i Ørestads naturområde


Københavns Kommune har netop offentliggjort en opgørelse over Hovedstadens grønne områder, fordelt på bydelene. Resultatet er, at bydelen Amager Vest, hvori Ørestad indgår, har langt den største andel af grønne områder per indbygger med godt 128 m2 per borger – mere end dobbelt så mange som nummer to.

Adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen siger:

”Statistikken bekræfter, at Ørestad er et godt sted at bo, hvis man er til natur og højt til himlen og samtidig vil tæt på Københavns centrum. Beboerne i Ørestad har et område, der jo er dobbelt så stor som Dyrehaven, lige uden for hoveddøren. Og med metroen, der kører fra samme hoveddør til Kgs. Nytorv på 10 min, kan det næsten ikke blive bedre”.

De grønne områder er udvalgt af København Kommunens parkregister i kategorierne: Park, småparker og -arealer, naturområder og haveanlæg. Alle arealer har offentlig adgang, men ikke nødvendigvis drevet eller ejet af Københavns kommune. For eksempel indgår Damhussøen, Indre søer og søerne i Utterslev Mose ligeledes som grønne områder. Københavns Havn indgår ikke som grønt område.

Københavns mindst grønne bydel er Nørrebro med kun 2,6 m2 grønne områder pr. borger – efterfulgt at Østerbro med 12,7 m2 grønne områder pr. borger.  

Statistikken viser også, at der i alt er 17.321.212 m2 grønne områder i København og at der er 506.057 borgere, fordelt i 10 bydele, der skal deles om områderne. I gennemsnit har hver københavner 34,2 m2 grønne områder til rådighed.

Se hele statistikken her (PDF)


Presseinfo:

Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard, T: 2916 0586. E-Mail: pga@byoghavn.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206