METROPOLEN BLIVER ØRESTADS ÅBNE ARME

27. februar 2009

På Ørestads mest nordvestlige hjørne, som ligger ved Islands Brygge Metrostation, blev der fredag d. 27. februar taget de første spadestik til byggeriet Metropolen.

 

 

Snart rejser der sig en ny velkomst til Ørestads mange besøgende og faste beboere: Erhvervsbyggeriet Metropolen bliver en åben bygning, der med butikker og cafe fletter sig ind i bylivet i Ørestad Nord.

Metropolen bliver først og fremmest et erhvervslejemål, men for de mange tusinder der hver dag passerer grunden, vil det nye byggeri blive en aktiv del af byrummet. Samtidigt med bygningen af Metropolen, bliver der etableret en ’rambla’ der går tæt forbi bygningen og munder ud i KUA’s campus.

Adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen, er glad for, at Ørestads byliv styrkes markant:

”I en tid hvor der virkeligt bliver gjort mange overvejelser inden man underskriver en ny byggekontrakt, har bygherren PensionDanmark tænkt udadvendte funktioner som butikker og en cafe ind i byggeriet. Det kræver en helhedsorienteret adgang at skabe byliv, og Metropolen vil afgjort styrke bylivet i Ørestad”, siger Jens Kramer Mikkelsen.

 

Metropolen står færdig i efteråret 2010 og vil rumme 12.000 m2 fordelt på erhvervslejemål, butikker, en cafe og parkeringskælder.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206