GRØNNINGEN ER KLAR

9. november 2009

Byparken Grønningen, der strækker sig fra KUA (Københavns Universitet Amager) i Nord til DR Byen i syd, står nu klar til brug.

Grønningen og dens mange faciliteter er tilgængelige for både studerende, ansatte, beboere og gæster i bydelen Ørestad Nord. Anlæggelsen af Grønningen blev påbegyndt i efteråret 2007, og består af en urban, en parkpræget og en naturpræget zone.Den urbane zone er det nordligste område i Grønningen ved KUA. Området har et urbant udtryk med knaldgrønne cirkelformede bænke, klippede hække og bede med betonkanter.


Den parkprægede zone er et rekreativt område mellem Boligslangen og Karen Blixen Parken. Her er der anlagt sidde- og opholdszoner med læsamt petanquebane ogen blå og rød multibane.


Den naturprægede zone strækker sig mellem DR Byen og Ørestad Boulevard og skaber med sit vildere naturpræg overgangen mellem Ørestad Nord og Amager Fælled. Her findes blandt andet træningspavillon, 7-mands fodboldbane af kunstgræs, grøn hundegårdsamt en naturlegeplads.
Grønningen rummer desuden strømudtag til brug ved arrangementer og aktiviteter, samt en vandpost til de tørstige.

Grønningen er udviklet af Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter i samarbejde mellem Opland Landskabsarkitekter og Ørestad Nord Gruppen.

Læs mere om Grønningen og aktiviteter i Ørestad Nord på www.orestadnordgruppen.dk

 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206