HÅB OM EN BEDRE VERDEN

7. december 2009

HOPENHAGEN LIVE åbner om kun én time. By & Havn er med og præsenterer Ørestad som et eksempel på en af Københavns nye bydele, der netop er tænkt bæredygtigt og klimarigtigt lige fra den første grundsten blev lagt.


Hvad gør familien, når den to-værelses på Vesterbro bliver for lille? Med Ørestad har de fået et alternativ til at flytte udenfor byen. Nu kan de bosætte sig tæt på City, i en større lejlighed, tæt på naturen og med masser af plads. De undgår den daglige transport fra forstæderne, har city indenfor kort Metro-afstand og sparer dermed en masse CO2.  Derudover er der i Ørestad tænkt i grundvandsrensning, grundvandskøling, tæt by og bæredygtige byggerier, der for eksempel kombinerer boliger og erhverv, så energien udnyttes optimalt.

”Ørestad er et visionært projekt – og vi tester gerne nye måder at bygge på eller medvirker til at udvikle nye ideer, der kan nedbringe vores daglige CO2 udledning. Når man bygger by på bar mark, har man jo alle muligheder for at tænke gode ideer ind fra starten. Og det er netop, hvad vi gør i Ørestad”, siger Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i By & Havn.

I perioden fra den 7.-18. december er Rådhuspladsen er omdannet til HOPENHAGEN LIVE - en mangfoldig landsby af udstillinger, koncerter og events for alle aldre. By & Havn udstiller i pavillon nr. 13 på den del af Rådhuspladsen, der hedder ”Science District”.

Udstillingen er en 3D model af den midterste del af Ørestad med huse, metrotoge, mennesker, årstider, dag og nat. Ved tryk på en knap kan du sætte lys-systemet i gang og lyset vil gøre byen levende. Metroen kører, solen går og ned – og du kan se ned til mindste detalje, hvordan vi sammen kan spare CO2 ved at tænke i grundvandskøling, infrastruktur og særlig bystruktur. Udstillingen er blevet til i samarbejde med Rambøll, der i løbet af 2010 flytter ind i Ørestad, hvor de netop bygger deres nye domicil hvor gode klimaløsninger er tænkt ind fra starten.

Under HOPENHAGEN LIVE kan du opleve udstillinger, debat, koncerter, taler, aktivisme tilsat kunst - og leg transformeret til viden. Ørestadsudstillingen er blot en lille del af det store arrangement.Besøg byens forskellige kvarterer, gå en tur ned ad hovedgaderne eller tag et hvil på de grønne bænke. Giv dig tid til at studere ”Globen”, og skynd dig op foran scenen og få en plads til en af de mange koncerter, der er på programmet. Rockbandet Nephew åbner koncertscenen kl 19.15 I dag.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206