NY CIRKUS I ØRESTAD

27. august 2009

For 3. år i træk lægger Ørestad græstæppe og rammer til Ny Cirkus. I den kommende weekend er der hele to forestillinger at glæde sig til: Luftdans i 20 meters højde på VM Bjerget og cabaret-luftdans på Tietgenskolligiet. Ny cirkus i ny by er lig med oplevelser udover det sædvanlige – og i det hele taget bugner Ørestad med gode oplevelser denne weekend.

 

Ørestads Ny Cirkus-forestillinger har tradition for, at trække mange mennesker til bydelen – og det er med god grund. Det er en meget publikumsvenlig og spektakulær form for kultur, bl.a. fordi forestillingerne inddrager de omkringliggende bygninger. Konkret vil franske Eric Lecomte udfordre tyngdekraften og udføre dans på VM Bjergets skrå vægge i 20 meters højde.

 

Luftdanserne træner på VM Bjerget


”Vi er meget glade for at kunne fortsætte vores samarbejde med By & Havn omkring Ny Cirkus i den nye bydel Ørestad. Det arkitektoniske mesterværk VM Bjerget bliver levende, når luftens cirkushelte danser på Ørestads Himalaya-bjerg”, siger Katrien Verwilt, kunstnerisk leder af Københavns Internationale Teater, der står bag METROPOLIS-festivalen.

 

Teatro Glimt i Tietgenkollegiet


Du kan nå begge arrangementer – først ALENE SAMMEN af TEATRO GLIMT i Tietgenkollegiets gård kl. 20.30 og efter en kort metro/cykeltur kan man nå COLÉOMUR af de franske luftdans-verdensstjerner Eric Lecomte & Odile Gheysens kl. 21.30 på VM Bjerget.

 

Architects of Air i byparken, Ørestad City


Og hvis du kommer lidt tidligere, kan man nå forbi ARCHITECTS OF AIRs lyslabyrint, der er slået op ved Byparken midt i Ørestad – eller tage to stop mere med Metroen og bruge eftermiddagen på det nye store sportsanlæg PLUG N PLAY i Ørestad Syd. PLUG N PLAY vil hele weekenden danne ramme om en international Parkour-workshop – ligesom at speedskatingbanen, beachvolleybanen og fodboldbanerne står klar til at blive slidt på.

 

Team Jiyo i aktion i Parkour parken. Foto: JA-hatten


”Ørestad bugner af gode tilbud i den kommende weekend. Tilbud, som er et resultat af vores gode samarbejde, dels med Københavns Internationale Teater – og dels med de forskellige foreninger, der har været med til at udvikle PLUG N PLAY. Der er ingen undskyldning for at blive væk fra Ørestad”, siger konstitueret bylivschef i By & Havn, Simon Brückner.

Københavns Internationale Teater var blandt de første, der introducerede Ny Cirkus i Danmark. Og i kraft af METROPOLIS er der vokset en ny variant frem, hvor Ny Cirkus går i spil med nogle af byens mest roste bygningsværker, som nu i Ørestad, hvor Tietgenkollegiet og VM Bjerget danner grundlag for spektakulær luftdans.

 

Eric Lecomte & Odile Gheysens gav opvisning ved indvielsen af byparken i 2008


Franske Eric Lecomte var i Danmark sidste år, hvor han til stor offentlig fryd ledede en workshop i luftdans i Ørestad Nord og senere gav en kort opvisning ved indvielsen af byparken i Ørestad City. I år præsenterer han sin færdige forestilling på VM Bjerget, der netop har haft premiere i hjemlandet Frankrig. Forestillingen blev mødt med stor begejstring og anerkendelse for dens tværkunstneriske sammensmeltning af luftdans, live musik og ikke mindst live projektioner af fransk billedkunstner.

EXTRA: I ARCHITECTS OF AIRs lyslabyrint i byparken i Ørestad City kan publikum foruden de stærke synsindtryk få en helt særlig lyd-oplevelse søndag aften.

Workshoppen WALLS OF SOUND med deltagere fra bl.a. Københavns Universitet Amager og Ørestad Gymnasium har eksperimenteret med, hvordan lyd skaber og transformerer rum. Med afsæt i lyslabyrinten har deltagerne skabt to lydværker, der påvirker publikums oplevelse af rummet. Deltagerne i workshoppen er håndplukket af By og Havn og ledelsen af LYSLYD-projektet, der er en del af METROPOLIS festivalen, og forløbet ledes af komponist og producer Morten Jaeger.

Praktik:

ALENE SAMMEN af TEATRO GLIMT

Tietgenkollegiets gård,
28.-29. aug. kl. 20.30
Billetter via www.scenebillet.dk
Yderligere information

COLÉOMUR af COMPAGNIE 9.81 (Eric Lecomte & Odile Gheysens)
VM Bjerget
28.-29. aug. kl. 21.30
Gratis
Yderligere information

ARCHITECTS OF AIR
Byparken i Ørestad City
Frem til 30. aug. Hverdage kl. 13-20, weekend kl. 11-19 WALLS OF SOUND-fremvisning 30. aug kl. 19-21.
25 kr. i døren
Yderligere information

PLUG N PLAY
Ørestad Syd (nær Vestamager Metrostation)
Altid åben – Parkour workshops v/Team Jiyo 29. aug kl. 12-23, 30. aug. kl. 10.30-16
Gratis
Yderligere information

For yderligere informationer:

Pressechef Pernille Garde Abildgaard, By & Havn. M: 2916 0586. E: pga@byoghavn.dk
Kommunikationskoordinator Karen Toftegaard, Københavns Int. Teater. M: 2298 6743. E: kt@kit.dk

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206