ØRESTAD OG SLUSEHOLMEN PRÆMIERET

26. november 2009

København Kommunes smukkeste bygninger ligger i Ørestad og langs med Københavns Havn. Det står klart efter, at Københavns Kommune har hædret kommunes smukkeste bygningsværker. Her er fem ud af otte byggerier beliggende enten i Ørestad eller ved havnefronten – det vil sige i områder, som By & Havn har været med til at udvikle.


En gang om året hædrer kommunen smukt byggeri og i bedømmelsen lægges vægt på, at arkitekturen tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og samlet set bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.

”I By & Havn arbejder vi for at skabe levende bydele i international klasse. Og vi er naturligvis altid glade, når andre også synes, at det er lykkedes. Både på Sluseholmen, hvor også Metropolis har slået rod – og i Ørestad, hvor VM Bjerget og Koncerthuset er bygget. Næste store opgave bliver at færdigudvikle Ørestad på samme høje niveau, som vi er begyndt samt at påbegynde byudviklingen af Marmormolen og Nordhavnen”, siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

I det fornemme selskab af ”Gode og smukke bygninger i Københavns Kommune” finder man både Koncerthuset og VM Bjerget i Ørestad, Sluseholmen i Sydhavnen, Metropolis, der er vartegnet for Sluseholmen har endda fået sin egen præmiering, samt Allerhuset ligeledes ved havnefronten.

”Vi skal værdsætte, når noget skiller sig ud og bidrager til en bedre by at være københavner i. Det gør vi blandt andet med de årlige priser, og det har vi i øvrigt gjort siden 1902. Vi kan i dag endnu engang præsentere høj arkitektonisk kvalitet og klasse fra nogle bygherrer, der har valgt at investere i noget rigtig god arkitektur,” siger Kultur- og Fritidsborgmester Pia Allerslev (V).

De otte priser går til:
Sluseholmen, Kbh. SV, Metropolis, Kbh. SV, Allerhuset, Kbh. V, Professionshøjskolen Metropol, Kbh. N, Åbuen, Kbh. N, Masteskurene og Mærsehuset, Kbh. K, VM Bjerget, Kbh. S, Koncerthuset, Kbh. C.

I begrundelsen for præmieringen til Sluseholmen står der blandt andet:
”Det er blevet vildt imponerende med fornemme helhedstanker og smuk variation - et af de mest vellykkede boligområder i København. Der er masser af liv i og om kanalerne. En fremragende bebyggelse med afvekslende materialevalg”.

Om VM BJERGET i Ørestad står det blandt andet:
”Bjerget bringer det bedste fra forstædernes parcelhuse ind i et topmoderne etagebyggeri i hoved-stadens nye bydel Ørestad. Det nye P-hus er en arkitektonisk oplevelse, både indefra og udefra”.

Læs samtlige begrundelser her

Prisen er blevet uddelt siden 1902 og tidligere præmierede bygninger kan nævnes Skuespilhuset, Operaen, VM husene, Tietgenkollegiet og Ørestad Gymnasium.

Bedømmelsesudvalget i år bestod af medlemmer fra Kultur- og fritidsudvalget, to sagkyndige udpeget af Akademisk Arkitektforening, en sagkyndig udpeget af Dansk Ingeniørforening samt Københavns Kommunes Stadsarkitekt.

Ørestads hjemmeside

Sluseholmens hjemmeside

Pressekontakt
Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard, tlf.: 2916 0586
Pressekonsulent i Kultur- og fritidsforvaltningen Hans Steen Andersen, tlf.: 5135 7418

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206