ØX09: ØRESTAD VENDER VRANGEN UD

7. september 2009

Kan du li’ ål? Og vidste du, at man kan fange dem i Ørestads kanaler? Eller er du mere til opera eller uforudsigelig performance i Metroen? Eller hvad med DJ lounge i Byparken eller en rundvisning i DR’s nye Koncerthus? Fra den 10. september og fire dage frem kan du gå på opdagelse i Københavns nye bydel.

 

Ørestads historie er stadig kort og derfor er det heller ikke alle københavnerne, der har været på besøg i bydelen endnu. Ikke desto mindre rummer bydelens over 3 millioner kvadratmeter masser af oplevelser.
Med Ørestad Kulturdage, også kaldet ØX09, viser bydelen sig for alvor frem – så spring på metroen og gå på opdagelse. Der er gode oplevelser i DR Byen, stor indvielsesfest af den nye park Grønningen, opera på Tietgenkollegiet, Stella Polaris i Byparken, e-games på storskærm, dragedag, børnejazz, teater, byvandringer, kreativ markedsplads, billedworkshop, hip, hop og meget mere.


”I foreningen Ørestad Kulturdage vil vi gerne vise alle de kvaliteter, som gør Ørestad til noget helt særligt. Blandingen af moderne arkitektur, videnserhverv, boliger og masser af grønt græs finder man ikke andre steder i København, og det gør, at vi kan tilbyde nogle anderledes kulturoplevelser”, siger Peter Kyhl, formand for Foreningen Ørestad Kulturdage og direktør i Metroselskabet.
Ørestad er blevet en moderne bydel, der er godt på vej til at finde sin identitet, sin sjæl og sin charme. Det er 3. år i træk, at Ørestad Kulturdage løber af stabelen og dagene må betegnes som én af de traditioner, der er vigtige for den ny bys identitet.


Foreningen Ørestad Kulturdage udvikler og styrker netværket i Ørestad ved blandt andet at vise omverdenen, hvad bydelen har at byde på. Foreningen arbejder på at inddrage stadig flere lokale aktører i projektet. Målet er, at Ørestad Kulturdage skal foregå år efter år. Hvert år med nye events, stadig flere aktører og mere publikum.


ØX09s arrangører: By & Havn, Metroselskabet, Ørestad Nord Gruppen, Fields, DR, JCI Ørestad, Ørestad Gymnasium, Grundejerforeningssekretariatet Ørestad, Københavns Kommune, Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter, Rambøll, Københavns Energi, Tietgenkollegiet, København Ørestad Rotary Klub, Nordea-fonden, Amager Centret, Safe-Exit, Netplan m.fl.

Pressekontakt:
Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard: T: 29 16 05 86
Kulturmedarbejder i Foreningen Ørestad Kulturdage Catja Thystrup: T: 72 42 45 92


Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206