UNIK SANSEOPLEVELSE VENTER PÅ DIG

21. august 2009

En enorm oppustelig labyrint indtager Ørestad Bypark fra i morgen og frem til den 30. august. Den 54 meter lange og 30 meter brede lys-labyrint inviterer dig indenfor til en usædvanlig sanseoplevelse. I de snirklede gange vil lys og lyd opføre sig, som du aldrig har oplevet det før.


 

Hvis du altid har drømt om at gå tur i en enorm oppustelig lys-labyrint, så har du chancen nu. Fra i morgen og hele næste uge kan du besøge de snirklede gange og opleve en ny verden af farver og et nyt magisk landskab midt i Ørestad Bypark.

Det er den engelske kunstnergruppe ARCHITECTS OF AIR, der gæster København i anledning af LYSLYD, der udspringer af METROPOLIS Festivalen. Siden 1990 har ARCHITECTS OF AIR besøgt 37 lande og over to millioner gæster har oplevet de oppustelige labyrinter.

”Både store og små får en særlig totaloplevelse i ARCHITECTS OF AIRs lyslabyrintiske landskab. Tid og sted ophæves når man tager sig tid til at falde til ro og lade fantasien få frit løb i de mange forskellige rum. ARCHITECTS OF AIRs lysstrukturer skal ses som en kreativ udfordring af, hvad arkitektur kan være”, siger Katrien Verwilt, kunstnerisk leder Københavns Internationale Teater, der står bag METROPOLIS Festivalen.

Labyrinten har 71 små nicher, hvor du kan sidde og slappe af, uden at blive generet af de øvrige besøgende, der bevæger sig rundt i strukturen. Hver niche har sin egen farve med hvert sit lille vindue. Selvom labyrinten kun har tre farver, vil dagslyset danne en mangfoldighed af nuancer, der sætter alle dine sanser i gang.

”Ørestad Bypark er den perfekte ramme om ARCHITECTS OF AIR’s labyrint, der blandt andet er en kommentar til moderne arkitektur. Og moderne prisbelønnet arkitektur er der jo en del af i Ørestad. Jeg håber, at både Ørestads beboere og andre københavnere vil benytte sig af muligheden for en stor kunstnerisk oplevelse”, siger konstitueret bylivschef i By & Havn Simon Brückner.


Hvad: ARCHITECTS OF AIR

Hvornår: 22.- 30. August . Hverdage 13:00 - 20:00. Weekend 11:00 - 19:00 (undtagen 24. og 25. aug.)

Hvor: Byparken, Ørestad City

Pris: kr. 25,- (i døren)

Links:
LYSLYD festivalen
METROPOLIS festivalen 
METROPOLIS festival i Ørestad
By & Havn Byliv 
360 graders panoramafoto fra Byparken i Ørestad

Arrangører: LYSLYD der udspringer af METROPOLIS festivalen. Støttet af By & Havn og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling . Støttet af By & Havn og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206