8TALLET ER NOGET SÆRLIGT

27. oktober 2010

I det spektakulære byggeri 8TALLET i Ørestad Syd går det over al forventning. Der er gang i salget, gæster i caféen og et hyggeligt naboskab er så småt begyndt at spire. By & Havn besøgte 8TALLET og fik en fornemmelse af stemningen og livet i det smukke og komplekse byggeri, hvor der allerede er solgt 92 boliger.


Af Katrine Jacobsen
Fotos: Ty Stange/8TALLET 

På kanten af Kalvebod Fælled rejser et spektakulært byggeri sig. På afstand ligner det nærmest et gigantisk skib, der er ved at kæntre med de tilsyneladende uendelige, grønne vidder i baggrunden. Men når man kommer tættere på, ser man, at det blot er på grund af byggeriets skæve struktur. Bjarke Ingels, den verdensberømte danske arkitekt, som er hjernen bag VM-Bjerget, VM Husene og ikke mindst 8TALLET, kalder selv byggeriet for ”en urban lagkage”. Og når man går indenfor, forstår man hvorfor. De 476 lejligheder er komplekst stablet ovenpå hinanden, og nye, skjulte elementer overrasker konstant.

Meget for pengene
Inde i gården i 8TALLET er der helt vindstille, og her møder By & Havns udsendte et ungt par, der går tæt omslyngede og med blikkene flakkende mellem de mange glasfacader, der tillader et kig ind i de fleste lejligheder.

”Vi er herude for at se nærmere på byggeriet. Vi har hørt så meget godt om det, og jeg må sige, at det lever op til forventningerne. Her er jo fantastisk smukt, og vi er begge vilde med de moderne og skæve lejligheder, og den helt grønne natur,” fortæller Claus, der sammen med sin kæreste har valgt at bruge et par timer i 8TALLET på denne regnfulde og blæsende mandag. Parret bor til daglig i en lejlighed på Østerbro, men leder efter noget større i anledning af en snarlig familieforøgelse, og 8TALLET er derfor en god mulighed.

”Man får virkelig meget for pengene her. Og lejlighederne er lækre, skæve og meget moderne. Vi har endnu ikke besluttet, om vi skal bo her, men jeg synes, det er utroligt tiltalende med de smukke og anderledes lejligheder og nærheden til naturen. Og priserne. De er mere end fair,” siger Claus.

Spirende naboskab
By & Havn møder også Charlotte, der netop er flyttet ind i 8TALLET, og som er meget fascineret af byggeriet og omgivelserne.

”Jeg har boet i 8TALLET siden 18. august, og det tiltaler mig rigtig meget at bo så tæt på naturen. Jeg sætter stor pris på den rene luft og Fælleden, og så er det en fordel, at der ikke er langt til Metroen. Efter jeg er flyttet ind i min lejlighed i 8TALLET, har jeg opdaget, at min klud ikke længere bliver sort, når jeg tørrer vindueskarmene af. Det gjorde den altid, da jeg boede i byen, og jeg synes, det er fantastisk, at der er så rent og uspoleret i Ørestad Syd,” fortæller Charlotte.

Inden Charlotte flyttede til Ørestad, kendte hun intet til bydelen, men hun er mere end positivt stemt overfor Ørestad efter at have boet i bydelen i nogle måneder. Hun har valgt at lukke ørerne overfor al kritik af bydelen og nyder den i fulde drag. Samtidig elsker hun den lejlighed, som hun har valgt at bosætte sig i.

”Byggeriet er jo helt fantastisk. Jeg opdager hele tiden nye elementer i byggeriet, som jeg ikke har set før. Bygningen er nærmest levende og organisk med skæve vinkler og udtryk, der skifter. Den dag, jeg skulle skrive under på købskontrakten, tog jeg herud kl. 5 om morgenen for at se lyset. Og bygningen lignede et stort, guldfarvet 8TAL. Det var meget smukt, og da var jeg klar over, at det var her, jeg ville bo,” fortæller Charlotte, som hver dag tager Metroen til arbejde. Charlotte er også meget begejstret for det spirende naboskab, der er ved at opstå i 8TALLET.

”Jeg oplever naboskabet meget positivt. Vi starter alle med samme grundlag, og det giver os det samme fælles udgangspunkt, som jeg sætter pris på. Det skaber en åbenhed, som man ikke oplever i etablerede boligforeninger. Derudover lægger lejlighederne også op til, at man er en social person, da man jo mange steder har fri udsigt til naboernes færden i lejlighederne,” fortæller Charlotte.

Københavns bedste udsigt
Bevæger man sig gennem gården og ud på den anden side, kommer man ind i café 8TALLET, som vel nok kan prale af Københavns bedste udsigt. Det bugner ikke af folk mandag formiddag, men mange af bordene er indtaget af mænd i jakkesæt, eller kvinder der bruncher med deres børn. I caféen kan man både få en kop kaffe på terrassen eller tage maden med op i lejligheden. En af de arbejdsomme tjenere i baren kan fortælle, at der bliver mere og mere travlt, efterhånden som folk flytter ind, og at caféen ofte benyttes til arrangementer, hvor der virkelig kan være run på. Desuden er der mange beboere, der benytter caféen til at spise et hurtigt og veltilberedt måltid engang i mellem.

Gang i salget
Det står klart, at 8TALLET er godt på vej. 92 boliger er allerede solgt, og hos ejendomsmæglerkæden, Home, som står for salget af boliger, kan man oplyse, at åbent hus i 8TALLET om søndagen er særdeles velbesøgt. Derudover er stemningen god, og beboerne i 8TALLET er taler varmt om det at bo i en arkitektonisk perle. Det spektakulære byggeri er altså kommet rigtig godt fra start, og godt begyndt er som bekendt halvt fuldendt.

Lars Nissen fra Home, som står for salget af boliger i 8TALLET, fortæller, at boligerne er yderst populære.

”Vi har åbent hus om søndagen mellem 12 og 15, hvor de ledige lejligheder er åbne, og hvor man kan komme og cirkulere rundt. I søndags dukkede mellem 400 og 500 mennesker op, og der er generelt en meget positiv stemning blandt dem, der kommer og kigger på boliger. Vi er nu oppe på 92 solgte boliger og har yderligere 25 handler, der blot skal afsluttes,” siger Lars Nissen.

”Populariteten skyldes nok, at der er lejligheder for enhver smag og stor variation i byggeriet. Der er både noget for børnefamilierne, for de ældre og for unge mennesker. Forældrekøbene er eksempelvis meget populære.”

Læs mere om Ørestad Syd
Læs mere om 8TALLET

Pressekontakt:
Pressechef i By & Havn
Pernille Garde Abildgaard
T: 2916 0586

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206