BAK OP OM DIN BYDEL

7. april 2010

På Ørestad Avis’ hjemmeside har beboer i boligbyggeriet Horisonten, Bente Kornbo skrevet et debatindlæg som går mod den seneste tids kritik af Københavns nye bydel, Ørestad.


”Ørestad er som en næsten nyfødt først ved at finde sig selv, og den bliver helt sin egen. Udsigt, lys, luft og natur få øjeblikke fra centrum er nogle af de ting som er unikke for vores bydel. Hvorfor skal Ørestad altid konfronteres med det, den IKKE er? Ørestad skal ikke være et nyt Nørrebro. Nørrebro har sit eget særkende, som Østerbro og Vesterbro og alle de andre kvarterer har det. Hvis det er dét man kan lide, så er det jo dér man skal bo!”, skriver Bente Kornbo bl.a. i indlægget.

Baggrunden for at Bente Kornbo har sat sig til tasterne er, at der i den seneste tid har lydt kritiske røster om Ørestads udvikling – især om at bydelen mangler byliv - i bl.a. Berlingske Tidende, gratismagasinet Where2Go og også i Ørestads Avis. F.eks. udtaler formanden for Amager Vest Lokaludvalg, Lars Rimfalk Jensen I Ørestad Avis ”Jeg ville kræve penge for at bo i Ørestad Syd”, hvilket har skabt en livlig debat på lokalavisens hjemmeside.

Bente Kornbo fortsætter i sit indlæg: ”Det er først de sidste 2-3 år, at bydelen for alvor er begyndt at blive beboet, og trods rygter om det modsatte er der ikke tomt og øde i Ørestad (…) Så tro ikke på alt, hvad du læser.”

Ifølge en undersøgelse som analyseinstituttet Capacent har lavet for By & Havn bakker langt de fleste Ørestadsbeboere op omkring Bente Kornbos positive holdninger til sin bydel. 92 % af beboerne er meget tilfredse eller tilfredse med at bo i de nye udviklingsområder viser Capacent undersøgelsen.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206