EFTERÅRSFERIE I ØRESTAD

7. oktober 2010

I efterårsferien summer Ørestad af liv og aktivitet, og der er mange gode grunde til at aflægge bydelen en visit – især hvis du ikke er bange for at få friske, røde efterårskinder.


Der er især stor risiko for at få frisk luft i Ørestad Syd, hvor du blandt andet kan flyve med drage, stå på rulleskøjter på PLUG N PLAY eller spejde efter rovfugle på Kalvebod Fælled.

”Ørestad spirer af liv i efterårsferien, og der er mange gode tilbud til både store og små. Efterårsferien er en oplagt mulighed til at bruge dagene udendørs, inden det for alvor bliver mørkt og koldt,” siger udviklingschef i By & Havn, Rikke Faaborg Jarmer.

Det nye store byggeri 8TALLET er altid et besøg værd. Og i efterårsferien inviterer byggeriets populære café på drageflyvning. Cafeen ligger på kanten af Kalvebod Fælled, og her er det muligt at nyde en den gode udsigt, en frokost eller lidt varmt at drikke – samt låne en af cafeens drager, som kan sættes til vejrs i efterårsvinden. Det er gratis at låne drager og tilbuddet gælder hele efterårsferien. Få mere information på www.cafe8tallet.dk.

Rovfugle og rulleskøjter
Naturen i Ørestad kan nydes hele året og i efterårsferien er der ekstra mange aktiviteter. Naturcenter Vestamager har fugletema i ferien, og her kan du komme med på jagt efter de store rovfugle i det store fugleområde på Vestamager, bygge et fuglehus eller tage en due med på tur. Der er også mulighed for at eller leje en cykel og opleve naturen på egen hånd. Efterårsvejret på Vestamager byder ofte på sump og mudder, så tag godt og varmt fodtøj på. Naturcenteret har åbent fra kl. 10-17 i efterårsferien, så slå et smut forbi og få en unik naturoplevelse. Se flere tilbud på www.naturcentervestamager.dk

Hvis du er mere til boldspil eller rulleskøjter, så kig forbi By & Havns 25.000 kvm. store aktivitetsområde, PLUG N PLAY, som altid er åbent. Her kan du spille fodbold og basket, stå på rulleskøjter eller prøve kræfter med parkour. Inden efterårsferien, hvor skolerne har motionsdag, vil der være liv og glade dage på området, da forskellige skoler afholder deres idrætsdag på netop PLUG N PLAY.

Kulturnat
Er humøret mere til en kulturel oplevelse, så kig forbi Kulturnatten i Ørestad Nord. Fredag d. 15. oktober inviterer bydelen indenfor, og du kan blandt andet komme indendørs i DR Byen og opleve Talent 2010 eller få indblik i, hvordan DR laver speciel effects og producerer TV-Avisen. Alle DR’s arrangementer kan ses her.

På Kulturnatten er der desuden arrangementer på Sønder Campus (det tidligere KUA), hvor man kan komme til foredrag, debat og kunstperformance, eller se nærmere på fremtidens teknologi på IT Universitetet. Der er også åbent på Tietgenkollegiet, hvor du kan få et indtryk af kollegielivets fællesskab.

For 85 kr. kan man erhverve sig et kulturpas, der giver adgang til alle aktiviteter samt gratis transport med bus, tog og Metro. Læs mere på www.kulturnatten.dk

Pressekontakt:
Pressechef i By & Havn
Pernille Garde Abildgaard
T: 2916 0586

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206