FEST OG VAND I LANGE BANER

1. september 2010

Du er inviteret med til fest på lørdag den 4. september kl. 14.00, når de nye søer i Ørestad Syd endelig indvies. Kom og gå på vandet i Waterballs, adoptér en and og vær med i ande-ræset. Spis æblekage fra byens bedste bager eller nyd koncerten med Karen Mukupa og den særlige stemning på kanten af Kalvebod Fælled.


”Udviklingen af Ørestad Syd tager fart med både nye boligbyggerier, masser af aktivitet på PLUG N PLAY og indvielse af søerne og det nye kanalrum. Jeg håber, at mange københavnere vil benytte denne lejlighed til at besøge det sydligste Ørestad, som ikke ligner noget andet i København. Jeg er sikker på, at de ikke bliver skuffede over hverken udsigten eller underholdningen”, siger udviklingschef i By & Havn, Rikke Faaborg Jarmer.I Ørestads sydligste ende ligger de fire søer, som markerer overgangen fra by til den store åbne Kalvebod Fælled. Nu er søerne og halvøen klar til indvielse. Ved indvielsen tager vi også det helt nye kanal byrum i brug. Det gør vi med et hæsblæsende Anderæs til fordel for UNICEF. Tusind badeænder skal ”svømme” om kap i kanalen. Du kan adoptere en and (købe et lod), og kommer din and i mål som en af de første, kan du vinde flotte præmier. Bl.a. kan du vinde et gavekort til Hotel Crown Plaza Copenhagen til en værdi af 4.500 kr. (doneret af hotellet) og et gavekort til Field´s til en værdi af 2.000 kr. (doneret af Field’s). Se alle præmier og læs mere.

 

Indtægterne går ubeskåret til UNICEF, som bruger donationen til vandrensningstabletter. For 150 kr. om måneden kan UNICEF levere vandrensningstabletter, der giver 10.000 liter rent vand til familier i nød.

Køb din lotteriseddel på dagen, den 4. september inden kl. 16.00. På lotterisedlen står nummeret på en af de svømmende ænder. Når løbet skydes i gang, hældes alle ænder i kanalen, og den and, der kommer først over målstregen, har vundet.

Se programmet nedenfor – og husk at indvielsen ligger lige midt i Ørestad Kulturdage, så du kan også deltage i aktiviteter, f.eks. i den urbane sportspark PLUG N PLAY, der ligger lige nord for søerne. Læs mere om Ørestad Kulturdage på www.øx.dk

Tag Metro til Vestamager Metrostation. Parkering ved Richard Mortensens Vej og Robert Jacobsens Vej.

 

PROGRAM for indvielse af søerne lørdag den 4. september

KL. 14.00-18.00 

  • Adoptér en badeand og deltag i det hæsblæsende Anderæs med præmier. Indtægterne fra adoptionen går ubeskåret til UNICEF. Læs mere om Anderæs og præmierne på www.orestad.dk 
  • Prøv en kajak eller en robåd med hjælp fra professionelle instruktører 
  • Sejl med små træskibe i søerne 
  • Jazzsession med Henrik Frimann, Karen Mukupa og Husbandet 
  • Fold din egen papirbåd og søsæt den i søerne 
  • Gå på vandet med de fantastiske Waterballs

KL. 15.30 

  • Officiel indvielse ved teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard, Københavns Kommune, Ørestad Vandlaug og adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn 
  • Kaffe/te/kakao og varm æblekage til alle

KL. 16.00 

  • Anderæset skydes i gang. Se om din and svømmer hurtigst og vinder præmier til dig

KL. 18.15 

  • Koncert med Julie Maria – kendt med P3-hits som f.eks. ”Evelyn”, ”Hvor langt tør du gå” og ”Også om Dagen”

Ørestads 30.000 m2 store søer ligger med udsigt til Kalvebod Fælleds åbne vidder og lige ved de to boligkomplekser Stævnen og 8TALLET. I søerne kan du sejle med vandlaugets kajakker og robåde, eller du kan blot sidde med fødderne i vand og nyde udsigten. På halvøen, som er bygget ud mellem to af søerne, er der plads til afslapning. Du kan finde læ og skygge under træerne eller solsejlene, og ved den store fælles grill kan du grille din medbragte mad. Fra den nye bro over søerne er der genvej til fælleden.

Arrangør: Ørestad Vandlaug og By & Havn


Hent e-flyer

Pressekontakt:
Pressechef i By & Havn
Pernille Garde Abildgaard
T: 2916 0586


 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206