FØRSTE BØRNEHAVEDAG I 8TALLET

8. december 2010

Mandag startede 34 børn i den nye børneinstitution, Børnehuset, i 8TALLET i Ørestad Syd. Spændte forældre, børn og pædagoger glæder sig over, at Ørestad Syd nu får en sin egen institution tæt på naturen og med eget økologisk køkken.


Selvom frosten bider i kinderne, er der varmt og hyggeligt indenfor i Børnehuset, der i mandags blev indviet.

Første dag i børnehaven var en stille indkøringsdag, men snart kommer der fuldt tryk på i Børnehuset.

”Vi er glade for at kunne byde velkommen til Børnehuset i 8TALLET. Prioritering af kommunale kerneydelser som f.eks. daginstitutioner, skoler, idræts- og kulturaktiviteter er nemlig vigtigt for en succesfuld udvikling af en helt ny bydel som Ørestad”, siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

Det store børnehus er endnu ikke helt fyldt op med møbler og legetøj, og selvom håndværkerne endnu ikke er rykket helt ud, rykkede første hold forældre og børn alligevel ind.

En af forældrene er Louise Vestergaard Birch, der netop er flyttet ind i et af 8TALLETS byhuse med sin mand og to børn. Hendes 3-årige søn er startet i Børnehuset, og Louise er indtil videre meget tilfreds med den nye institution.

”Jeg synes, det er rigtig dejligt, at vi endelig får en børneinstitution i 8TALLET. Beliggenheden er jo optimal med adgang til natur og masser af plads til leg og bevægelse. Jeg synes, det er dejligt, at der er gjort så meget ud af indretningen, selvom det selvfølgelig ikke er helt færdigt endnu. Eksempelvis er der anderledes faciliteter, og børnesikringen er helt i top med to låse på lågerne. Tidligere gik min søn i en 70’er institution på Amagerbro, og jeg må sige, at det her er noget helt andet”, siger Louise.

Størstedelen af børnene er lokale, og Louise peger også på, at Børnehuset har stor betydning for fællesskabet i området.

”Jeg tror, det bliver gavnligt for fællesskabet og lokalsamfundet, at vi nu har fået en børneinstitution. Børnene lærer hinanden at kende og knytter sig til hinanden, og det skabet liv i området”, siger Louise.

Økologisk og sukkerfri mad
Når Børnehuset er helt færdigt vil den både huse børnehave og vuggestue. Institutionen vil består af ni stuer med plads til 148 børn. De 29 ansatte vil tage hånd om børnene, og der vil være fuld forplejning i Børnehuset.

Kokken laver al maden fra bunden og målet er, at det skal være økologisk og sukkerfri mad, der serveres til morgenmad og frokost. Udover god og økologisk mad fokuserer institutionen også på at benytte de fantastiske omgivelser, som omringer 8TALLET.

Katja på 22 år er pædagogmedhjælper i Børnehuset, og hun glæder sig til at arbejde i en såkaldt naturbørnehave.

”Det mest fantastiske ved at arbejde her er uden tvivl omgivelserne. Børnehuset bliver en naturbørnehave, hvor vi skal ud i naturen og opleve nye ting. Jeg har været i børnehaver på Østerbro og i Nordvest, som var ægte by-børnehaver, og det her er helt sikkert en anden arbejdsplads. Der er for eksempel tænkt meget over detaljerne, og der er lyddæmpere i loftet, så det gør akustikken i rummene meget bedre. Jeg tror, børnene får stor glæde af at være her, og jeg håber, de kommer til at trives”, siger Katja.

De seneste to år har hun arbejdet som pædagogmedhjælper, og det er første gang, hun er med til at starte institutionen op fra bunden.

”Vi ansatte har haft et par dage sammen, hvor vi har lært hinanden at kende og snakket om institutionens værdier. Jeg har oplevet en rigtig god fælles gejst omkring institutionen både fra de ansattes og forældrenes side. Alle er nye, og sammen skal vi skabe et fælles fodslag. Men samtidig bærer stemningen også præg af, at forældrene er lokale og kender lidt til hinanden, og det skaber tryghed”, fortæller Katja.

Carsten Olsen, som er konstitueret leder for institutionen, fortæller til Amager Bladet, at Børnehusets pladser blev fyldt ud på kun fire dage, og at det primært er børn fra 8TALLET samt fra de nærliggende villaområder, der har sat sig på pladserne.

Pressekontakt:
Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard, T: 2916 0586, E: pga@byoghavn.dk

 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206