KØ FOR AT FÅ LEJLIGHED I ØRESTAD SYD

15. januar 2010

Boligsøgende familier trodsede i søndags frostvejr og blæst for at se på ledige boliger i byggeriet Stævnen i Ørestad Syd. Anledningen var, at de sidste lejligheder nu er bygget færdigt og klar til udlejning. Området er tilsyneladende populært, og snart begynder også opførelsen af 110 ældreboliger i det spirende bykvarter.


I februar 2009 flyttede de første beboere ind i Stævnen i Ørestad Syd, og nu står yderligere 50 boliger indflytningsklar. Det lyse og moderne lejlighedskompleks med den ubrudte udsigt til Kalvebod Fælleds fredede natur er tilsyneladende populært blandt boligsøgende familier og par, og køen foran Stævnen var derfor lang, da Home i søndags holdt åbent hus. De fremmødte havde trodset det barske januarvejr og ventede tålmodigt i kulden, indtil ejendomsmægleren åbnede døren.

”Allerede en halv times tid før dørene blev åbnet, var køen forholdsvis lang. Folk stod udenfor i bidende kulde, og de besøgende spændte bredt. Der var både forældre med små børn, folk i joggingtøj og ældre damer i minkpels. Tidligere har der været pæn deltagelse ved åbent hus arrangementerne, men denne gang overgik dem alle”, fortæller Vivian Jordansen, der selv bor i Stævnen.

www.stavnen.net, der er Stævnens Ejerforenings interne hjemmeside, var der også glæde at spore hos én af de heldige, der fik sin ønskede lejlighed:
”Jeg var der hele 2 timer før. Jeg var nr. 2 i køen. Hold da op, må sige det var koldt at stå ude i frostgraderne så længe. Havde heldigvis under min jakke 3 trøjer på samt 2 par bukser. Men fik heldigvis reserveret min lejlighed, jeg havde i tankerne”, skriver en glad, ny boliglejer på www.stavnen.net.

Lejlighederne i Stævnen er eftertragtede, og det er ikke uden grund. Hver lejlighed har store vinduespartier eller altan med udsigt til kilometervis af fredet eng, og så ligger Stævnen i Ørestad Syd – et område, der byder på masser af aktivitet. Lige uden for døren ligger Kalvebod Fælled, hvor græssende køer lever side om side med gæs og vadefugle, og hvor naturen indbyder til løbe- og cykelture. Og kun et stenkast derfra finder man det 25.000 kvadratmeter store aktivitetsanlæg Plug N Play, som blev indviet i august.

”Jeg er meget glad for at bo i Ørestad Syd. Området er skønt. Det tager to minutter at komme til Metroen, og Kalvebod Fælled, som er Københavns største og bedste legeplads er lige udenfor døren. Jeg synes dog, vi savner flere beboere, men det kommer jo med tiden”, fortæller Vivian, der har boet i Stævnen siden marts 2009.

110 ældreboliger på vej i Ørestad Syd

Det varer ikke længe før flere beboere får mulighed for at flytte til Ørestad Syd. I efteråret var der rejsegilde på boligbyggeriet 8-tallet, som formentlig vil stå klar til indflytning i løbet af 2010, og KAB opfører desuden 110 ældreboliger på hjørnet af Asger Jorns Allé og Robert Jacobsens Vej. Ældreboligkomplekset, som er i seks etager, er tegnet af JWI med den traditionelle landsby som forbillede. Derfor bliver huset en platform for fællesskab med fælles terrasser og en fælles gård, mens beboerne samtidig er sikret privatliv. Beliggenheden tæt på bygninger som 8-tallet og Stævnen har stillet krav til ældreboligernes æstetiske udtryk, mener byggedirektør i KAB-bolig, Rolf Andersson:

”Med beliggenheden tæt på Stævnen og 8-tallet skal de nye ældreboliger selvfølgelig leve op til æstetikken, og det gør de også. Byggeriet bliver både karakterfuldt og ekspressivt, som det kendetegner området. Men samtidig får Ørestad Syd med de nye ældreboliger en anden type bolig. Ørestad Syd er et nyt bykvarter, og plejecentret medvirker både som boliger og som arbejdsplads til at skabe en flerfaceteret bydel”, fortæller Rolf Andersson.

De nye ældreboliger skal, hvis alt går som planlagt, stå klar til indflytning i 2012.Pressekontakt:

Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard, T: 2916 0586 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206