KØBENHAVNS METRO IGEN VERDENS BEDSTE

25. marts 2010

København har verdens bedste Metro. Det mener førende metrofolk, der netop har kåret Københavns metro som verdens bedste. København ryger ind på en førsteplads foran metroerne i London, Madrid, Sao Paulo og Seoul.


Ved en prisoverrækkelse på den internationale metrokonference MetroRail i London er København netop blevet hædret med to priser – prisen for verdens bedste metro og for den bedste førerløse metro.

Juryen lægger i sin begrundelse vægt på, at København kåres som den bedste metro på grund af sin høje driftsstabilitet og høje passagertilfredshed, på innovativ teknologi og for arbejdet med at udvide metrolinierne med Cityringen.

Transportminister Hans Christian Schmidt udtaler:

”Prisen er fuldt fortjent. Metroen i København er kendt for at køre til tiden, og det er en vigtig faktor for, at passagererne er tilfredse. Det viser, at det var en rigtig beslutning at udvide med Cityringen".

I 2008 blev den Københavnske Metro også kåret som verdens bedste. I 2009 fik den ”kun” prisen som verdens bedste førerløse Metro.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206