PLUG N PLAY: GOD START PÅ EFTERÅRSSÆSONEN

3. september 2010

På Københavns store aktivitetsområde, PLUG N PLAY, er efterårssæsonen lige på trapperne. Der er mange nye og spændende aktiviteter for store og små. Blandt de nye tiltag er blandt andet børnefodbold og parkour for piger. PLUG N PLAY er gratis at benytte. Alle har adgang til området, og der er altid åbent.


 

Selvom efteråret så småt gør sit indtog og dagene bliver kortere, er der stadig liv og aktivitet på PLUG N PLAY i Ørestad Syd. I løbet af efteråret starter fodboldtræning for børn, som vil foregå hver lørdag fra kl. 10 til 12 på fodboldbanen på PLUG N PLAY.

”Vi syntes, at der manglede et tilbud til børnene, der samtidig kunne give noget ekstra liv i området. PLUG N PLAY er jo et område med mange muligheder, så det gælder om at udnytte dem. Vi ville gerne opstarte noget træning, der ikke umiddelbart skulle finde sted på vores hjemmebane i Fælledparken, og vi mener helt sikkert, at der er masser af muligheder for, at det her kan blive en succes,” siger Jan Sørensen, der er formand for BK Skjold, som arrangerer træningen.

Træningen begynder lørdag d. 17/10 kl. 10, og er man interesseret i at melde sit barn til, kan man skrive til Jan Sørensen på js@bkskjold.dk.

Piger kan også dyrke parkour

Et andet nyt initiativ kommer fra Team JiYo, der blandt andet har været med til at tegne parkour banen på PLUG N PLAY. Signe Højbjerre, som er medlem af Team JiYo, vil stå i spidsen for parkour træning for piger. Indtil videre er der arrangeret tre gange træning - sidste gang er d. 8. september. Men Signe Højbjerre håber, at pigetræningen bliver en integreret del af Team JiYo. Til foråret vil der være pigetræning som en fast del af den ugentlige holdplan.

”Det har længe været vores plan at starte et pigehold op, da der er flere og flere piger, som efterspørger specifik pigetræning. Der er ligeledes et stigende antal piger, der selv tager ud og træner i parken, og vi vil derfor gerne skabe nogle gode træningsrelationer for dem,” fortæller Signe Højbjerre, som er den eneste kvinde på Team JiYo. Hun har en kandidatuddannelse i Idræt og Sundhed, og hun har været med på Team JiYo siden 2008.

Selvom parkour har været mere populært hos drenge, mener Signe Højbjerre, at piger har gode forudsætninger for at lære bevægelseskunsten.

”Indtil nu har parkour været mere populær blandt drenge og mænd. Men piger bliver faktisk ofte ret hurtige dygtige til at skabe nogle fede flows, fordi de har en bedre fornemmelse for deres bevægelse og holder sig til det basale, mens nogle drenge fokuserer meget på det styrkemæssige og grænseoverskridende element,” siger Signe Højbjerre.

Pimp din cykel

I forbindelse med Ørestad Kulturdage, som finder sted i den kommende weekend, vil Dansk Freestyle Cyklister afholde en begynderdag på Dirt Jump banen, hvor alle, der har lyst til at prøve kræfter med dirtjump, kan kigge forbi. Til lejligheden har Amager Vest Lokaludvalg doneret 20.000 kr., som er gået til en række nye BMX cykler, der skal indvies lørdag. Mikkel Stolz er ansvarlig for Dirt Jump afdelingen hos Danske Freestyle Cyklister. Han fortæller, at begynderdagen primært henvender sig til børn mellem 8 og 15 år. Derudover afholder foreningen også en workshop, hvor man kan komme og få ”pimpet” sin cykel med stickers og andre ting. Kun fantasien og kreativiteten sætter grænser for udsmykningen. Alt dette foregår lørdag d. 4. september fra kl. 12-15 på dirtjump banen på PLUG N PLAY.

Hos By & Havn ser man frem til endnu en sæson på PLUG N PLAY og glæder sig over den store interesse for området.

"Det er med stor glæde, at vi fortsat oplever et øget aktivitetsniveau på PLUG N PLAY. Siden området blev taget i brug sidste år, er der løbende kommet flere og flere brugere til, og vi har modtaget meget positiv respons rundt omkring og blandt Ørestad beboere. Foreningerne lægger et kæmpe arbejde i området, og fra By & Havns side har det været yderst inspirerende at samarbejde med folk, der brænder for deres sport og som arbejder for at skabe bedre sportslige rammer for børn, unge og barnlige sjæle i Ørestad og resten af København," siger Rikke Faaborg Jarmer, udviklingschef i By & Havn.

PLUG N PLAY er et 25.000 kvadratmeter stort aktivitets- og idrætsområde (det er f.eks. dobbelt så stort som Amalienborg Slotsplads) i Ørestad Syd – lige ved Vestamager Metrostation. Området er den perfekte ramme for aktivitet og leg for naboer og københavnere i alle aldre.

PLUG N PLAY er gratis at benytte. Alle har adgang til området, og der er altid åbent - døgnet rundt - året rundt.

Metroen en går lige til græskanten - men der er også masser af plads til både at parkere bilen og cyklen. På PLUG N PLAY kan du f.eks. dyrke parkour, speedskating, dirt jump, beach volley, beach tennis, 5-mands fodbold, almindelig fodbold, basketball og street basket - eller få en økologisk nyttehave i de urbane haver.

PLUG N PLAY

Pressekontakt:
Pressechef i By & Havn
Pernille Garde Abildgaard
T: 2916 0586


 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206