SKOLE I ØRESTAD INDBYDER TIL NYTÆNKNING

25. august 2010

23. august blev den nye skolegrund i Ørestad City indviet med taler, sang og forfriskninger. Den kommende skole i Ørestad kommer til at ligge ved siden af Ørestad Gymnasium og bliver ligesom gymnasiet et spydspidsprojekt for bæredygtighed og nye læringsredskaber.


Både forældre, kommende elever og politikere var mødt op, da begyndelsen på byggeriet af Ørestads nye skole i går blev fejret. Børne- og Ungdomsborgmester, Anne Vang, Kultur- og Fritidsborgmester, Pia Allerslev samt adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen holdt taler, og derefter underholdt de kommende Ørestadselever.

Skolen får en virtuel æstetisk profil og en markant arkitektur med en mangfoldighed af læringsmiljøer, der åbner og lukker sig i torve, terrasser og gyder. Tanken er, at skolen skal fungere som et eksperimentarium for nye læringsformer, der kan tiltrække forskningsinstitutioner og kultur- og erhvervsliv. Børne- og ungdomsborgmester Anne Vang glæder sig over de høje ambitioner:

”Med den nye skole skaber vi nogle gode rammer for skolebørnene i Ørestad. De kommer til at nyde godt af, at skolen tager hensyn til børns forskellige måder at lære på. Samtidig får vi muligheden for at blive klogere på, hvordan vi når bedst ud med undervisningen til alle børn i folkeskolen,” siger Anne Vang.

Skolens første tre årgange samt deres lærere og børnehaveklasseledere bliver indtil 2011 huset på Skolen på Islands Brygge.

Adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen understregede ved indvielsen, at gymnasiet og skolen vil få et tæt samarbejde.

”I Ørestad bor allerede mere end 6.000 mennesker, og heraf er ca. 1200 af dem børn, så behovet for en folkeskole er stort. Naboen til folkeskolen – Ørestad Gymnasium – åbnede for tre år siden. Ørestad har virkelig mærket gymnasiets engagement i bydelen. Med det tætte samarbejde som gymnasiet og skolen vil få, er jeg sikker på, at Ørestads beboere har meget at glæde sig til med den nye folkeskole og bibliotek”, sagde Jens Kramer Mikkelsen.

Bibliotek til beboere og skolebørn

Biblioteket bliver en integreret del af bygningen. Dermed bliver biblioteket det første i København, der bliver planlagt og bygget som et fælles folke- og skolebibliotek. Ifølge Kultur- og Fritidsborgmester Pia Allerslev får det nye byggeri dermed en meget vigtig funktion i Ørestad:

”Ud over at betjene skole, institutioner og arbejdspladser skal biblioteket betjene Ørestads indbyggere. Det skal i høj grad være et samlingspunkt, der er med til at skabe identitet og bringe kulturelle tilbud til den nye by”, siger Pia Allerslev i en pressemeddelelse.

Ligesom skolen får biblioteket en virtuel, æstetisk profil. Det betyder, at biblioteket bliver præget at de nyeste, elektroniske formidlingsformer, at mange informationer bliver lagret i databaser og at den mest moderne teknologi bliver taget i brug i forbindelse med udlån og aflevering.

Folkeskolen får tre spor, og hvis alt går efter planen kan de første Ørestadselever begynde efter sommerferien i august 2011. Biblioteket skal efter planen åbne i løbet af efteråret 2011.

Læs mere om skolen på Ørestads hjemmeside og på Københavns Kommunes hjemmeside .

Pressekontakt:

Pressechef i By & Havn
Pernille Garde Abildgaard
T: 2916 0586

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206