STOR INTERESSE FOR NYE BYRÆKKEHUSE I ØRESTAD SYD

31. maj 2010

Det er godt 10 dage siden, at Arkitektgruppen satte 36 rækkehuse til salg i Ørestad Syd. Allerede nu er to huse solgt og 20 er reserverede. Beliggenheden ved Kalvebod Fælled og søerne, samt den lave pris tiltrækker mange nysgerrige til salgspavillonen.

 


De 36 rækkehusene skal opføres i Ørestad Syd, kun få minutter fra Vestamager Metrostation. Lige på kanten af Kalvebod Fælled, kun adskilt af de store søer, hvor du kan sejle i kajak eller robåd - eller blot nyde udsigten.

”Rækkehuse er der få af på Amager. Lige uden for din hoveddør får du adgang til de anlagte søer i Ørestad Syd. Du kan med andre ord gå ud af døren, tage din kano under armen, og for enden af den sydvendte trappegade, droppe kanoen direkte i vandet til en skøn sejltur,” siger Tony Christrup, projektudviklingschef fra Arkitektgruppen.

Rækkehusene er på godt 100 m2 og kan købes for mellem ca. kr. 2,2 og 2,8 millioner og ligger forskudt i niveauer. Der er terrasser til alle boligerne, og man vælger selv om man vil købe en tagterrasse – ligesom køberen kan få indflydelse for brug af materialer, hvidevarer mv.

”Jeg glæder mig til, at Arkitektgruppens spændende projekt i Ørestad Syd bliver realiseret. Ingen andre steder i København kan man få rækkehuse tæt på centrum og samtidig midt i naturen; omgivet af 2.000 hektar fredet natur med masser af plads til aktivitet - og til fred og ro. Arkitektgruppen har fra begyndelsen bidraget positivt til udviklingen af Ørestad med spændende erhvervs- og boligbyggerier,” siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

Rækkehusene er tegnet af Tegnestuen Vandkunsten og er endnu ikke bygget. Men fra man går i gang med byggeriet, forventes der at gå ca. 9 måneder, før du kan flytte ind.

”Idéen med rækkehuse i Ørestad Syd er først og fremmest et ønske om at tilføre en lavere skala og dermed kontrast, til de meget store bygninger, der præger Ørestad - at tilbyde blandede boligformer og nærme os søen og fælleden i en menneskelig skala. En stor trappegade binder rækkehusene sammen og fører ned til vandet og dermed udsigten over den fredede natur. Og vi vil med strukturen gerne frembringe mindelser til det bedste i de italienske bjergbyer,” siger Jan Albrechtsen fra Tegnestuen Vandkunsten.

Om Ørestad Syd 
Ørestad Syd bliver det kvarter i Ørestad, der får flest beboere, når Ørestad er fuldt udbygget om 15-20 år. Ørestad Syd grænser op til det enorme naturområde Kalvebod Fælled. I dag er store dele af kvarteret stadig ubebygget. Men naboløs bliver man ikke. Der er for længst flyttet beboere ind i byggeriet Stævnen, og i 8TALLET - et af Danmarks største byggerier – forventes de første beboere at flytte ind i løbet af efteråret.

Fuldt udbygget bliver der i Ørestad Syd boliger til godt 10.000 beboere og cirka 15.000 ansatte vil have deres daglige gang, når de skal til og fra arbejde. Beboere, ansatte, skolebørn og andre,
der besøger og bruger kvarteret, vil skabe aktivitet og liv.

Det er også i Ørestad Syd, at du finder PLUG N PLAY, som er et 25.000 kvadratmeter stort aktivitets- og idrætsområde, hvor man fx kan dyrke parkour, speedskating, dirt jump, beachvolley, beach tennis, 5-mands fodbold, almindelig fodbold, basketball og streetbasket. Området, der er anlagt af By & Havn med støtte fra Lokale- og Anlægsfonden, Københavns Kommune og Nordeafonden, er gratis at benytte.

For yderligere informationer
Pressechef i By & Havn, Pernille Garde Abildgaard
T: 3376 9800
M: 2916 0586
E: pga@byoghavn.dk

 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206