SUCCES FOR KØBENHAVN I VENEDIG

9. september 2010

Den 12. Internationale Arkitekturbiennale i Venedig tegner til at blive en stor succes – på festivalens tre første dage var der 9578 gæster akkrediteret. Det er 16 % flere end ved sidste biennale i 2008. Under overskriften ”People meet in Architecture” præsenteres 56 nationale pavilloner – herunder også en dansk, hvor Ørestad og Nordhavnen har en fremtrædende plads.

Biennalen i Venedig er verdens største og mest anerkendte arkitekturudstilling. Den finder sted hvert andet år og besøges af arkitektur- og byplaninteresserede gæster fra hele verden. By & Havns bidrag til den danske udstilling er udviklet af COBE, SLETH og POLYFORM og cirkler omkring byudviklingen i henholdsvis Nordhavnen og Ørestad. Udstillingen fremhæver Nordhavnen som den blå by, der er under udvikling og Ørestad som den grønne by - på kanten af naturen - der er taget i brug. 

Udover en ny model af Ørestad i skalaen 1:1500 har COBE, SLETH og POLYFORM også produceret en stop-trickfilm om 24 timer i Ørestad, hvor man tydeligt kan se, hvilket mylder af mennesker, metrotog og byggerier, der hersker i Københavns nyeste bydel. Filmen kan også ses her.

 

Den danske pavillon sætter fokus på København med udstillingen ”Q&A: Urban Questions _ Copenhagen Answers” der viser hvordan byen med arkitektoniske løsninger søger at imødekomme de urbane udfordringer vi sammen med andre af verdens byer står overfor.

Udover Ørestad og Nordhavnen – er også Marmormolens kommende originale arkitektur vist frem i den danske pavillon – ligesom en stribe af byens nyeste arkitektoniske perler er præsenteret på en såkaldt ”catwalk” i midten af pavillonen. Også den kommende Carlsbergby og tegnestuen BIGs vision den næste fase i Københavns byudvikling. Der er tale om en ny ringby, der skal lægge sig som et armbånd omkring fingerplanen fra 1947.


Kulturminister Per Stig Møller åbnede den danske pavillon. På det nederste billede viser arkitekt Lene Tranberg fra Lundgaard og Tranberg Arkitekter og adm. direktør Kent Martinussen fra Dansk Arkitektur Center ministeren en model af opbygningen af Tietgenkollegiet.  


Udstillingen er åben i tre måneder. Det officielle danske bidrag til den 12. Internationale Arkitekturbiennale i Venedig er kurateret og produceret af Dansk Arkitektur Center og sponsoreret af Kulturministeriet, Realdania, Statens Kunstfond, By & Havn, Carlsberg og Copenhagen X.

På By & Havns hjemmesider kan du se meget af det materiale, film, billeder mv., der er udstillet i Venedig.

Orestad: http://www.orestad.dk/Orestad/Oplev/Venedig

Nordhavnen: http://www.nordhavnen.dk/da-DK/FremtidensNordhavn/Venedig

Pressekontakt:

Pressechef i By & Havn
Pernille Garde Abildgaard
T: 2916 0586

Fotos: Dansk Arkitektur Center og By & Havn

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206