UKRUDTSBEKÆMPELSE MED HVIDT SKUM

7. maj 2010

By & Havns driftsafdeling er netop nu i gang med at afprøve en helt ny form for ukrudtsbekæmpelse i Ørestad. Vidundermidlet er sukkerbaseret hvidt skum, der sprøjtes udover ukrudtet. Det er NCC, der står bag det særlige skum.


Skummet kaldes SPUMA og er, ifølge NCC, et 100 % naturprodukt, der er biologisk nedbrydeligt.

Skummet opvarmes til næsten 100 grader og pumpes ud over det ønskede ukrudtsområde. Det organiske skum forsvinder igen efter få minutter vil, ifølge NCC, ikke efterlade nogen form for forurening. Til gengæld nedbrydes cellestrukturen i ukrudtet uden at skade træer og buske omkring sig.

”Det er vigtigt for os, at ukrudtsbekæmpelsen i vores byudviklingsområder er miljøvenlig, og de første forsøg med skummet lover godt. Det er et godt alternativ til at brænde ukrudtet, som vi ellers har gjort hidtil. Vi tester foreløbig metoden i Ørestad og hvis resultaterne er gode, forestiller jeg mig, at vi udvider ordningen,” siger driftschef i By & Havn, Gert Kondrup.


Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206