VERDENS LÆNGSTE FODBOLDKAMP

3. maj 2010

Kom til verdens længste fodboldkamp på Københavns nyeste sportsområde, PLUG N PLAY, i Ørestad lørdag den 8. maj, når By & Havn inviterer til ÅBENT HUS. Du kan også prøve rulleskøjtebanen, Parkourbanen eller bare hænge ud, grille og nyde foråret.


Fodboldkampen begynder kl. 12.00 og fortsætter så længe, der er nye spillere at skifte ind. Verdens længste fodboldkamp er blot én af aktiviteterne, når der den 8. maj er ÅBENT HUS på PLUG N PLAY. Foreningerne, der til daglig bruger områdets faciliteter, har planlagt en stribe arrangementer i områdets mange forskellige sportsanlæg. Parkour, Speedskating, Dirtjump, Fodbold og Urbane Haver.

Du er også velkommen, hvis du blot vil nyde foråret, køkkenhaverne eller kigge på nogle af de mange sportsgrene, man kan dyrke på PLUG N PLAY. Til alle dem, der bare hænger ud, er der tændt op i grillen og god musik fra Karmakanonen – et mobilt lydsystem, der drives af en cykel som genererer energi til højtalerne.

”PLUG N PLAY er blevet en kæmpe succes. På de solrige dage myldrer det med mennesker, rulleskøjter, bolde, børn og livsnydere. Du skal ikke snyde dig selv for et besøg på banerne, og ÅBENT HUS er en god anledning til at få tjekket området ud inden sommeren for alvor sætter ind,” siger Rikke Faaborg Jarmer, udviklingschef i By & Havn, der har finansieret hovedparten af området.

Rulleskøjteløb/speedskating invitere til introduktionsdag: Vesterbro Rulleskøjte Klub inviterer til introduktionsdag, hvor alle kan komme ud og få prøvet kræfter med rulleskøjteløb, uanset om du er nybegynder eller super dygtig, og uanset alder! Om eftermiddagen har du mulighed for at teste, hvor hurtig du er på en 500 meter distance. Der vil også være nogle længere løb for at prøve de enkelte discipliner som pointløb, udskillelsesløb og stafet.

Du kan også møde Cathrine Grage, som deltog i OL på hurtigløb på skøjter i februar, som den første danske kvinde - og som første dansker siden 1960'erne.

Dirtjump inviterer til Dirt Jump Jam: Jam'et løber hen over eftermiddagen hvor der løbende er aktivitet på banen. Formatet er uformelt; undervejs opstår der spontant højdepunkter, når rytterne ansporer og udfordrer hinanden til at højere/dristigere/vildere tricks. For at holde aktivitetsniveauet oppe vil der undervejs være små indlagte konkurrencer som "hvem kan komme højest", "bedste trick" og til sidst kåres evt. dagens bedste rytter.

Parkour afholder ”Gathering”: Alle udøvere fra hele landet er inviteret, og der tilbydes undervisning med instruktører fra Team JiYo. Parkourteamet sætter desuden en lille bod op, hvor der vil være mulighed for at købe nogle t-shirts m.m.

Haverne tænder op i grillen: Ørestad Urbane Haver tænder op i grillstedet. Spis en pølse og få en hyggesnak om haverne.

PLUG N PLAY er et midlertidigt projekt og skal foreløbig ligge i Ørestad Syd frem til 2014. Flere af områdets aktiviteter kan herefter flyttes til andre ledige grunde eller andre byudviklings-områder. De tilbud, der viser sig at have størst tiltrækningskraft, kan også senere bruges som inspirationskilde til andre byrum.

PLUG N PLAY ligger i Ørestad Syd – lige ved Vestamager Metrostation - og er afgrænset af Asger Jorns Allé, Richard Mortensens Vej, Ejner Billes Allé og Robert Jacobsens Vej.

Udover By & Havn, der har betalt for udviklingen og anlæggelsen af området, har Nordea-Fonden, Lokale- og Anlægsfonden og Københavns Kommune bevilget penge til realiseringen af projektet.

Derudover har Dansk Idræts-forbund bevilget penge til idéudvikling af projektet.

Yderligere information:
Pressechef Pernille Garde Abildgaard, By & Havn
T: 3376 9800
M: 2916 0586
E: pga@byoghavn.dk

 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206