NY SPORTSGREN UDFORSKER BYEN

17. august 2011

På tirsdag danner både Københavns havneløb, Amager Fælled og Kalvebod Fælled rammerne for et nyt sportsinitiativ, kaldet Adventure Race.

Adventure Race er en multisport, der ligesom et triatlon består af en række discipliner udført efter hinanden. På tirsdag afvikles andet løb i Skandia Sport Cup, der er navnet på en serie af korte multisport-løb, som afvikles på Amager.

Tirsdagens løb består af to afdelinger. Første afdeling består af 90 minutters luftmadras-svømning og orienteringsløb, og anden afdeling består af 90 minutters cykling (med orientering og overraskelser).

Løbet er opbygget, så det gælder om at samle flest mulige poster inden for den tid, hver etape tager. Er man for sent tilbage ved starten, får man strafpoint.Både nybegyndere og øvede kan få noget ud af sporten. Det er ikke et krav, men bestemt en fordel, at have kendskab til kort og kompas.

"Ideen med Skandia Sport Cup er at lave et sjovt og spændende adventure race i hjertet af København. Deltagerne har ikke brug for andre forudsætninger, end at de vil have det sjovt sammen med deres holdkammerater og de andre hold. Så giver vi dem en afvekslende sports-oplevelse, hvor de prøver at svømme på luftmadras i Købehavns Havn, løbe og cykle rundt på Amager og ikke mindst prøver at klippe en post, som ligger i toppen af Bella Sky Hotel i Ørestad," fortæller løbets arrangør og initiativtager Thure Kjær, som kører adventure race på det danske tophold Skandia Adventure Team.

Tilmeldingen til løbet forgår i hold af to eller tre personer og vil være åben indtil løbets afvikling på tirsdag den 23. august. Er man ikke skrap til at aflæse kort, vil der på dagen være mulighed for at deltage i et lynkursus ved Amager Orienteringklub, Amager OK (tilmelding nødvendig). Kurset afholdes umiddelbart før løbets start kl. 16.30

Læs mere om hele programmet HER


Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206