ÅRETS ARNE TILDELES BYGGERIER I ØRESTAD OG KØBENHAVNS HAVN

26. januar 2011

Tietgenkollegiet i Ørestad Nord samt SEB Bank ved Københavns Havn og Skuespilhuset i City er blevet hædret med Årets Arne. Prisen tildeles arkitektgruppen bag, Lundgaard & Tranberg Arkitekter, for de tre byggerier.


Ørestad og Københavns Havn har netop modtaget endnu et skulderklap, da prisen Årets Arne, som er opkaldt efter den verdensberømte danske arkitekt, Arne Jacobsen, forleden blev uddelt for femte gang af Arkitektforeningens Lokalafdeling i København. I år gik prisen til Lundgaard & Tranberg for deres ”Guld/Sort/Grøn” Trilogi, der dækker over Tietgenkollegiet, SEB Huset og Skuespilhuset. Prisen gives til arkitektur, der ”driver København fremad og påvirker byens ånd i positiv retning”.


”Med Tietgenkollegiet, Skuespilhuset og SEB Bank viser Lundgaard & Tranberg Arkitekter, at de befinder sig i forreste række, når det gælder om at højne arkitekturen i København på en måde, som vil give genlyd langt udover vores generation. De tre bygningsværker vækker ikke alene arkitekters interesse, men også den almene danskers interesse for arkitektur” lyder begrundelsen for valget af Lundgaard & Tranbergs tre byggerier.

Hos Lundgaard & Tranberg er man naturligvis glad og stolt over prisen, som først og fremmest vækker glæde, fordi der er tale om kollegial anerkendelse.

 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206