BJARKE INGELS OG VM BJERGET PÅ CNN

17. februar 2011

Den danske arkitekt Bjarke Ingels fra BIG har været gæst i CNN nyhedsmagasinet "Architectural future of cities". Her blev bl.a. VM Bjerget i Ørestad City fremhævet.

Bjarke Ingels står bag både VM Bjerget, VM Husene i Ørestad City og 8TALLET i Ørestad. VM Bjerget, som nævnes som eksempel på Bjarke Ingels arbejder i CNN indslaget, har vundet en lang række internationale priser for sin arkitektur og sin idé. Bl.a. titlen som verdens bedste boligbyggeri i 2008 ved World Architecture Festival i Barcelona.

VM Bjerget er en sammensmeltning af boligbyggeri og parkeringshus. VM Bjerget rejser sig fra terrænniveau i sydøst til 34 meter i nordvest og boligerne ligger på terrasser med store taghaver. Parkeringshuset ligger i bjergets indre med usædvanlige, højloftede og katedrallignende rum. Byggeriet ligger tæt op af VM Husene i et geometrisk samspil, som bevarer nabohusets udsigt over Ørestad City Park og boligkvartererne på Amager. By & Havn ejer og driver parkeringsdelen af VM Bjerget.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206