FESTIVAL INDTAGER ØRESTAD OG HAVNEN MED 100 DANSERE OG GIGANTISK PAPIRBÅD

2. august 2011

Metropolis - festival for kunst og performance i byens rum, finder sted overalt i København i hele august. I Ørestad kan du møde 100 vilde dansere, og ved Nordre Toldbod kan du være med til at folde en enorm papirbåd, som søsættes til sidst.

 

Københavns Internationale Teater står bag Metropolis festivalen, der sætter spot på storbymennesker og den måde, vi bruger byen på. Internationale og danske kunstnere, arkitekter, dansere og forfattere indtager hovedstaden fra i dag og måneden ud.

Du kan opleve parkour-kunstnere, der tilsyneladende upåvirket af tyngdekraften har klæbet sig fast på en væg eller sidder i spænd i en døråbning forskellige steder i byen – eller skab din egen symfoni for 500 instrumenter drevet af vindmøller på Amager Strand – eller kom til cirkus i en gammel lastbil ved Islands Brygge.

Sufi sang og polske blondiner

Også i Ørestad og på havnearealerne sker der usædvanlige ting i august. I Sivegaden i Ørestad City kan du opleve en kæmpe karavane af vilde dansere fra hele verden. De 100 dansere er samlet af Live Art Installations og består af en eksotisk samling kunstnere; noise guitars fra Frankrig, sufi sangere fra Indien, butoh dansere fra Japan, vilde polske blondiner og en columbiansk shaman. Med i karavanen er cykelvogne fyldt med instrumenter fra klassiske strygere og live opera til indiske tablas og Bollywood stjerner. Om aftenen eksperimenteres med en helt ny prototype af interaktivt lys-tøj, der følger dansernes bevægelser.

Det ligger fast, at dansekaravanen passerer sivegaden i Ørestad torsdag den 4. august ved solnedgangstid (kl. 20.30 – 21.30), men sivegaden er kun et af de mange københavnske byrum, som danserne indtager mellem den 2. og 5. august. Hold bl.a. øje med de 100 dansere på Ørestads Boulevard, Islands Brygge, på Amager Fælled, i Nyhavn, ved Amaliehaven og på Langelinie. 

’100 DANCERS’ er et nyt projekt af den danske koreograf og kunstner Pipaluk Supernova. Hun har tidligere stået bag projekter såsom ‘Ubådsballet’ og ‘Half Machine’ i Københavns havn.

Kan man sejle i en båd af papir?

Den 5. august kl. 16 – altså dagen efter dansekaravanen i Ørestad - kan du være med til at folde en gigantisk papirbåd på Nordre Toldbod. Det er den tyske kunstner Frank Bölter, der tager ånden op efter de store søfarere som Columbus og Marco Polo. Mod alle odds afsluttes begivenheden med, at Frank Bölter går ombord i båden og står til søs i Københavns havn.

Kunstneren har brug for hjælp fra byens beboere til at folde det enorme stykke papir, der er lavet af samme materiale som mælkekartoner. Og med samme poesi som i et H.C. Andersen-eventyr forvandles barndomsdrømmen om legetøjet, der bliver levende, til håndgribelig virkelighed.

Frank Bölter, der udover sit kunstneriske virke arbejder som universitetsprofessor, har vundet adskillige priser for sine værker. Udover både bygger han monumentale bygningsværker i papir som f.eks. Akropolis – altid med hjælp fra byens beboere.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206