- FRI OS FRA HUS OG PLIGTER

21. juli 2011

Berlingske Tidende har besøgt Mette og Claus Pihlkjær, der er flyttet fra villa og ind i 8TALLET i Ørestad Syd. De gider ikke bruge al deres tid på vedligeholdelse af et gammelt hus - og de nyder, at Kongens Nytorv kun er 12 minutter væk med Metroen.


Claus og Mette har boet i den samme villa i Sundby i 23 år. Huset er fra 1912, og al fritiden brugte de på at vedligeholde deres bolig. Men parret, der er henholdsvis 53 og 50 år vil også gerne en masse andre ting. Derfor er de nu flyttet i lejlighed i 8TALLET. Her er boligen vedligeholdelsesfri, og det giver overskud til at bruge byens mange tilbud.

"Vi havde et pragtfuldt hus, og jeg havde aldrig troet, at jeg skulle flytte i lejlighed. Det var et farvel med tårer, da vi forlod huset, men faktisk har jeg ikke savnet det en eneste dag. Det tager ingen tid at komme ind til byen, og jeg glæder mig til at bruge den," siger Mette Pihlkjær til Berlingske Tidende i dag.

Det har i nogle år været en klar statistisk tendens, at København vokser, fordi unge ikke flytter væk fra byen og til forstaden, men tværtimod bliver boende i byen, når de begynder at stifte familie. Men det er en ligeså klar tendens, at også de ældre generationer søger mod København fra forstæderne. Berlingske melder, at 736 50-59-årige flyttede til Københavns kommune i 2010, samt at ejendomsmæglerne direkte markedsfører lejligheder på, at de er vedligeholdelsesfri, ligger tæt på kultur, shopping og bymiljø.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206