KULTUREN BOBLER OVER I ØRESTAD

14. juni 2011

Uanset om man er til sport eller kunst, er Ørestad det helt rigtige sted at være i denne uge. Bydelen præsenterer tre nye udstillinger, et kæmpe rulleskøjteløb og et åbent hus-arrangement i den store urbane sportspark PLUG N PLAY.


Indenfor / Uden for i Ørestad

Hvis du er til fotokunst, er der også gode muligheder i Ørestad sommeren over. Udstillingen Indenfor / Udenfor viser scener og historier fra Ørestad, der vinkler og overrasker.

Se sider af bydelen indefra, du ikke kender som udenforstående. Kom med ind i den prisbelønnede arkitektur eller ud, hvor der er højt til himlen og nærhed til naturen. Oplev de små og store historier og kig med ind i hjertet, hvor hverdagslivets små scener udspiller sig. Se Ørestad i et nyt lys, når Maja Nydal Eriksen og Simone Lilmoes fortolker, iscenesætter og indrammer de bløde sider af bydelen og skriver en alternativ fotohistorie fra Ørestad.

Udstillingen kan ses i lokalet ved siden af Foodshop no. 55 i VM Bjerget, Ørestads Boulevard. Ferniseringen foregår onsdag den 15. juni kl. 17-20. Herefter er udstillingen åben ons - fre kl. 14 - 18 samt lør - søn kl. 11 - 15 frem til den 29. juni. Læs mere på www.orestad.dk/sivegaden  


Oplev Grønlands natur i Ørestad

Frem til d. søndag d. 19. juni kan du se en anden udstilling i VM Bjerget. Her udstiller sociolog og multikunstner Gunilla Larborn fotos og malerier fra Grønlands smukke og barske natur.

Værkerne er skabt på flere rejser i den grønlandske natur, blandt andet er der motiver fra Diskobugtens isfjelde, Isfjorden ved Ilulissat og Indlandsisen. Udstillingen er arrangeret af Erling Holm, der selv har oplevet Grønlands natur på flere vandreture.

VM Bjerget, Ørestads Boulevard 55, 5. sal. Hver dag kl. 12 – 18 frem til d. 19. juni. Læs mere på www.orestad.dk/sivegaden    


Kan du lege på lørdag? Åbent hus på PLUG N PLAY

De mange foreninger på PLUG N PLAY sætter alle sejl til for at lokke dig forbi, når de holder åbent hus på området. Kom og vær med når foreningerne kickstarter sommeren på byens fedeste sportsplads. Der er parkour, fodbold, speedskating, kajakpolo og dirt jump på programmet. Radise-jagt og snobrød i De Urbane Haver. Pak madkurven og benyt den fælles grill i haverne.

Du kan også se Baltzer Brødrenes flotte akrobatikshow og break dance free style med Libak og Jens Lyn.

Det foreløbige program for dagen ser sådan ud:

Parkour
Kl. 12-13: Kom og træn med Danmarks Pionererne inden for Parkour og Freerunning, Team JiYo.
Kl. 14-15: Parkour workshop KUN for piger med Signe Højbjerre fra Team JiYo.
Kl. 15.30: Akrobatikshow med Baltzer Brødrene og break dance free style med Libak og Jens Lyn

Speedskate
Kl. 12-16: Kom og prøv speedskate-banen og få instruktion fra klubbens dygtige trænere
Kl. 13-14.30: Træning for begynderholdet, tag en prøvetur sammen med dem
Det er muligt at låne hjelme og skøjter i alle størrelser

Havesnak og hygge i De Urbane Haver
Kl. 13.30-16: Radise-jagt, havesnak og snobrød
Kl. 16-18: Tænder De Urbane Haver op i den fælles grill

Kajakpolo
Kl. 12-15.30: Kom og spil kajakpolo - en herlig kombination af basket, håndbold og polo.
Frk. Birger sørger for udstyr, dommer og instruktør. Medbring badetøj og håndklæde. Våddragte og svømmeveste kan lånes og det er muligt at komme i bad bagefter

Dirt Jump
Kl. 12-16: Kom og se de superseje dirt jump-cyklister. Få tips og tricks eller tag en prøvetur på banen. Udstyr kan lånes

Fodbold, streetbasket og beach volley
Banerne på PLUG N PLAY står til fri afbenyttelse. Det er muligt at låne bolde til fodbold, basket og beach volley. Medbring gerne andet udstyr og slip fantasien løs på banerne.

PLUG N PLAY, Asger Jorns Alle, Ørestad Syd – lige over for Vestamager Metrostation. Se mere på www.plugnplay.dk


1.000 på rulleskøjter på vejen

Søndag d. 19. juni kan du igen opleve det store rulleskøjteløb Copenhagen Inline Challenge i Ørestad. Godt 1.000 rulleskøjteløbere vil fylde bydelene i fire forskellige løb, der svinger lige fra børneløb på 1,2 km til ægte marathonløb for de hårde hunde på rulleskøjter. De mange rulleskøjteløbere samler sig allerede fra morgenstunden i start- og målområdet omkring DR Byen Metrostation. Herfra kører løberne langs Ørestads Boulevard, runder Englandsvej, inden de igen lander ved DR Byen.

Amagers flade land og Ørestads nye, gode asfalt er store fordele for løberne. Det er tredje gang, Copenhagen Inline Challenge afholdes, og interesserede kan stadig nå at tilmelde sig et af de fire løb:

  • Nordic Sport Begynderløb, 1 omgang (7 km)
  • Metroens Halvmaraton, 3 omgange (21 km)
  • Rollerblade Maraton, 6 omgange (42 km)
  • COGO børneløb, 1,2 km og 3,6 km

Læs mere på www.copenhageninlinechallenge.dk, hvor man også kan tilmelde sig løbene.


8x8 nye kunstnere i 8TALLET

Københavns kunst- og arkitekturinteresserede kan slå to fluer med et smæk i Ørestad Syd fra d. 17. juni, hvor et helt nyt galleri ved navn PROJEKT8 åbner i 8TALLET. Her vil i alt 64 elever fra internationale kunstakademier fremvise deres bud på nutidens kunst. De første otte kunstnere kommer fra Kunstakademie Berlin, og det er eleverne fra de forskellige kunstakademier, der er kuratorer på udstillingerne. Kunsten præsenteres derfor helt uden filter.

Galleriet vil vise i alt otte udstillinger med otte kunstnere, inden galleriet lukker ned igen tidligt på foråret 2012.

Galleriet er knap 600 m2 stort, og det vil være muligt både at se og købe elevernes kunstværker. Værkerne strækker sig over traditionelle malerier til installationer og videoer.

Se galleriet i 8TALLET Robert Jacobsens Vej fra d. 17. juni. Der er åbent tirsdag til fredag 11.00 – 17.00 og lørdag og søndag 11.00 – 16.00.

Læs også By & Havns nyhedsbrev om galleriet

Se også guiden til kunst i Ørestad på www.orestad.dk/kunst

 Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206