ØRESTAD OG NORDHAVNEN PÅ BIENNALE I BRASILIEN

28. oktober 2011

Nu bliver Ørestad og Nordhavnen kendt af tusindvis af brasilianere. Fra 2. november til 9. december præsenteres bydelene på en af verdens største arkitekturbiennaler i Sao Paulo. Et vigtigt træk for København, lyder det fra Dansk Arkitektur Center.


Når Ørestad og Nordhavnen udstilles på den 9. arkitekturbiennale i Sao Paulo den 2. november til 9. december 2011 er det især med fokus på bæredygtig byudvikling. Kulturministeriet har givet tilskud til, at Danmark kan være med på biennalen i Sao Paulo, og ifølge Solveig Bergmann Nielsen, senior projektleder og arkitekt i Dansk Arkitektur Center, er det primært fordi dansk byudvikling kan bidrage med noget særligt på det internationale marked.

”Der er et stort behov for viden om bæredygtig byudvikling internationalt, og her kan København i høj grad være med. Det er eftertragtet viden, vi kommer med, når vi kan vise, hvordan bydele udvikles med bæredygtighed i højsædet,” siger Solveig Bergmann Nielsen, som selv deltager ved biennalen i Sao Paulo.

Deltagelsen ved biennalen sker med en miniudgave af udstillingen ”What makes a liveable city?”. Sammen med Carlsberg præsenteres Ørestad og Nordhavnen på udstillingen, som blandt andet indeholder flere film om fremtidens København. Udstillingen giver indblik i Københavns tre store byudviklingsområder, Ørestad, Nordhavnen og Carlsberg, samt den massive fysiske forandring, hovedstaden har oplevet igennem de seneste ti år. ”What makes a liveable city?” blev oprindelig skabt til arkitekturbiennalen i Venedig i 2010. Her blev den godt modtaget af det internationale publikum. Efterfølgende har udstillingen været vist på Dansk Arkitektur Center fra 10. juni til 23. oktober, hvor den fik fem ud af seks stjerner i Berlingske Tidende.


Se Stop Motion filmen fra Ørestad på Ørestads hjemmeside. Filmen vises på arkitekturbiennalen i Sao Paulo.

”Vi er naturligvis stolte over at vise flaget ude i verden. Udviklingen går stærkt i Ørestad, hvor bl.a. Arenaen er på vej, og allerede kort efter årsskiftet 2011/12 tager vi fat på både salgs- og anlægsarbejdet af Århusgadekvarteret i Nordhavnen. I løbet af de næste tre-fire år vil man ved selvsyn kunne se den nye, bæredygtige bydel vokse frem. Men indtil da er det glædeligt, at udstillingen giver det internationale publikum mulighed for at se, hvor ambitiøse vi er med byudviklingen i København,” siger Byplanchef Rita Justesen, By & Havn.

Stort publikum

Sao Paulo har tradition for at afholde store kunst- og arkitekturbiennaler og er en klar parallel til Venedig, som afholder verdens største arkitekturbiennale. Sao Paulo er hele Latinamerikas finansielle centrum og Brasilien er blandt de lande, som investorer regner for verdensøkonomiens nye store spillere. Sao Paulo har knap 20 millioner indbyggere, og man forventer, at omkring 200.000 vil besøge biennalen, som foregår i den berømte Oscar Niemeyer Pavillon i Ibrapuera Park.

”Det er et stort publikum, og vi håber selvfølgelig, at de mange tusinde besøgende opdager, hvor interessant en by København er, så det giver dem lyst til at besøge København og måske endda investere i et område som eksempelvis Nordhavnen. Det er også en måde at markedsføre danske arkitekter på, som så måske inviteres til Brasilien i fremtiden,” siger Solveig Bergmann Nielsen.


Se filmen om udviklingen af Århusgade på Nordhavnens hjemmeside. Filmen vises på arkitekturbiennalen i Sao Paulo.

By & Havns bidrag til den danske udstilling er udviklet af COBE, SLETH og POLYFORM. De samme firmaer er sammen med Rambøll rådgivere på selve Nordhavnsudviklingen.

Det officielle danske bidrag til den 9. Internationale Arkitekturbiennale i Sao Paulo er kurateret og produceret af Dansk Arkitektur Center og sponsoreret af Kulturministeriet, Realdania, Statens Kunstfond, By & Havn, Carlsberg og Copenhagen X. Foruden Dansk Arkitektur Center deltager Københavns Kommune samt arkitektfirmaerne COBE og BIG ved åbningen. Der vises bl.a. arkitekturmodeller fra de to arkitektfirmaer, som synliggør danske kompetencer indenfor arkitektur og byudvikling.

Pressekontakt:

Redaktør Carsten Arlund, By & Havn
T: 2075 1701
E: ca@byoghavn.dk

 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206