KUNSTGALLERI ÅBNER I 8TALLET

10. juni 2011

Der er godt nyt til alle kunstinteresserede københavnere. Et helt nyt galleri ved navn PROJEKT8 åbner nemlig i 8TALLET i Ørestad Syd. By & Havn er sponsor på projektet, hvor otte elever fra otte internationale kunstakademier gennem de næste ni måneder udstiller egne værker i galleriet. Første udstilling åbner d. 17. juni, og her er det elever fra Kunstakademie Berlin, der fremviser deres bud på nutidens kunst.


Bjarke Ingels’ prisbelønnede byggeri 8TALLET, som allerede har boliger, daginstitution og café, vil de næste ni måneder være hjemsted for et galleri ved navn PROJEKT8. Her vil man kunne opleve 8 x 8 unge kunstneres arbejde. Galleriet er knap 600 m2 stort, og det vil være muligt både at se på og købe elevernes kunstværker. Det er eleverne fra de forskellige kunstakademier, der er kuratorer på udstillingerne, så kunsten er helt uden filter. Jakob Staffeldt, som har været tovholder på projektet, og som til daglig arbejder med markedsføring af 8TALLET, fortæller, at man ønsker at skabe liv og tiltrække endnu flere mennesker til Ørestad med projektet.

”Agendaen for galleriet har været ’liv’, for vi vil gerne modbevise, at der ikke sker noget i Ørestad. Nu har vi bygget dette fantastiske byggeri, hvor der er nogle rigtig gode lokaler, så det vil vi gerne udnytte og samtidig trække nogle mennesker til Ørestad,” fortæller Jakob Staffeldt. Han understreger, at PROJEKT8 er en god måde at holde sig ajour med, hvad der sker i kunstverdenen netop nu.

”Hvis man gerne vil se, hvad der sker i kunstverdenen, er PROJEKT8 stedet, hvor man kan gå hen de næste ni måneder. 8 er lykketallet i galleriet. De otte kunstnere udstiller alt fra traditionelle malerier til installationer og videoer. En af kunstnerne har eksempelvis etableret en permanent Skype forbindelse til hendes lejlighed i Berlin, som en del af udstillingen, og der er mange andre kreative indslag i galleriet,” siger Jakob Staffeldt.

Et anderledes og kreativt projekt

By & Havn er sponsorer på PROJEKT8, og udviklingschef Rikke Faaborg Jarmer understreger, at man håber, at projektet vil sætte yderligere skub i bylivet i den unge bydel.

”By & Havn har valgt at sponsorere PROJEKT8, da vi ser det som et rigtig godt, anderledes og kreativt projekt, der vil være med til at skabe yderligere byliv i området. Et popup galleri i et af byens mest prisbelønnede byggerier vil formentlig trække mange mennesker til Ørestad, og samtidig er det en god måde at holde sig opdateret med, hvad der rører sig på den unge, internationale kunstscene. Vi håber, at mange vil benytte sig af tilbuddet og lægge vejen forbi PROJEKT8 i Ørestad Syd i løbet af de næste ni måneder,” siger Rikke Faaborg Jarmer.

Projektet gennemføres i samarbejde med gallerist Morten Avlskarl som konsulent. Han fortæller, at eleverne selv har haft helt frie tøjler undervejs i processen.

”Vi har ladet eleverne selv være kuratorer på udstillingen. Det eneste krav har været mangfoldighed i udtryksform. Lige nu er kunstakademiet i Berlin nok det mest spændende sted, hvis man vil have en fornemmelse af, i hvilke retninger kunsten går. Da det er salgsudstillinger, vi viser, er der mulighed for at erhverve sig ny kunst til meget overkommelige priser priser, og hvem ved, måske kommer du hjem med den nye Baselitz,” siger Morten Avlskarl.

PROJEKT8 indvies af Adrian Huges – kendt som vært på bl.a. Smagsdommerne på DR2 - ved en fernisering d. 17. juni kl. 17 - 20, hvor den første af de otte udstillinger åbner.

Presseinfo:

Jakob Staffeldt
T: 2264 2815
E: jakob@staffeldt.dk

Pernille Garde Abildgaard
Kommunikationschef i By & Havn
T: 2916 0586
E: pga@byoghavn.dk

 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206