VERDENS BEDSTE BOLIGER LIGGER IGEN I ØRESTAD

4. november 2011

Torsdag aften belønnede juryen ved World Architecture Festival for anden gang et af tegnestuen BIG's byggerier i Ørestad med den fornemme pris som verdens bedste boligbyggeri. Første gang vandt VM Bjerget, og denne gang vandt 8TALLET den fornemme pris. Byggeriet har allerede vundet flere priser og størstedelen af de 476 lejligheder er solgt.

 

For anden gang på bare tre år går prisen som verdens bedste boligbyggeri til København. Som ved den første kåring, er det igen kemien mellem Bjarke Ingels tegnestue BIG og de åbne muligheder i Ørestad, der har givet gevinst. I 2008 gik prisen til VM Bjerget, og i torsdags kunne 8TALLET modtage den eftertragtede pris.

Juryens udtalte bl.a.: 'The 8 House in the Copenhagen quarter of Orestad is an exemplar project. It combines retail, commercial row houses and apartments in untraditional ways, and its elevated street provides a new level of social engagement.'

For ca. et år siden åbnede 8TALLET for salg af sine 476 lejligheder. Bjarke Ingels, byggeriets arkitekt, har kaldt 8TALLET for en 'urban lagkage', fordi byggeret indeholder mange forskellige slags lejlighedstyper, sat oven på hinanden. Her er både almindelig lejligheder, små byhuse med haver og penthouses sat oven på hinanden. Via over en kilometer ud- og indvendige stier er det muligt at spadsere hele vejen rundt i den 8-talsformede bygning på kanten af Kalvebod Fælled.”Det er ikke en tilfældighed, at verdens bedste boligbyggeri igen ligger i Ørestad. De bedste danske og internationale arkitekter og tegnestuer har udnyttet bredden i Ørestads masterplan til at skabe unikke byggerier som f.eks 8TALLET. Byggerier som hele Danmark kan være stolte af. Stort tillykke til Bjarke og hans tegnestue,” siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

Det er ikke kun blandt juryer, fagfolk og arkitekter, at 8TALLET har vakt begejstring. 8TALLET ligger på kanten af den 20 km2 store Kalvebod Fælled, men alligevel med udsigt til København City, der via metro kan nås på kun 12 minutter.

Byggeriet har allerede vundet flere priser, men prisen som verdens bedste boligbyggeri, er formentligt den flotteste pris at vinde. 8TALLET er tidligere blevet udråbt til et af de ti vigtigste byggerier i dets årti i amerikanske Huffington Post, der mente, et nyt opsving i arkitekturen blev startet med 8TALLET. Bygningen har også vundet priser for Årets Boligbyggeri 2010 af fagbladet Byggeri, Scandinavian Green Roof Award 2010 og modtaget seks af seks mulige hjerter i Politiken.


Pressekontakt:
Peter Presmann, By & Havn
E: pep@byoghavn.dk  
T: 2116 6847

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206